BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Ekim 2023 - 16:59 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya savaşın gölgesinde başladı. Yatırımcılar İsrail-Hamas çatışmasının petrol piyasasında ve dolaylı olarak küresel piyasalarda derin etki yaratabileceğinden endişeleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. İsrail-Hamas savaşı halihazırda enflasyon ve yükselen faiz oranları nedeniyle kırılgan olan piyasalar üzerinde yeni bir baskı unsuru oluşturdu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,08 düşüşle 33.379,59 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 azalışla 4.298,61 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,67 düşüşle 13.340,71 puanla işlem görüyor. Amerikan tahvil piyasaları ABD’deki Kolomb Günü nedeniyle bugün kapalı.

Hamas militanlarının cumartesi günü Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına girmesiyle başlayan savaş ortamı küresel piyasaları da derinden etkiledi. Çatışmanın neden olduğu artan jeopolitik gerilimlerin enerji piyasası için sonuçları olabilir ve bazı uzmanlar petrolde "ani bir dalgalanma" öngörüyor. Artan gerilim, kalıcı enflasyon ve daha yüksek faiz oranlarıyla halihazırda endişeli olan yatırımcıları tehdit ediyor.

Batı Teksas ABD petrol fiyatları pazartesi günü %3,5 artarak varil başına 85 doların üzerinde işlem gördü. Brent petrol vadelileri ise %3,2 artışla 87,29 dolara yükseldi. ABD borsalarındaki büyük savunma ve petrol şirketleri krizin ardından hisse senetlerinde önemli yükselişler gördü. Lockheed Martin ve Northrop Grumman hisseleri sırasıyla %6,9 ve %9 yükseldi. Marathon Oil ve Occidental Petroleum hisseleri ise %4,3 ve %3,2 tırmandı.

Brent ham petrol geçen hafta %8’lik düşüşle varil başına 90 doların altına kadar çekilmişti. Ne İsrail ne de Filistin küresel enerji piyasasında önemli oyuncular olmasa da her iki ülke de petrol piyasası için geniş etki oluşturabilecek kilit bir bölgede yer alıyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman pazar günü CNBC'ye verdiği demeçte, OPEC üyesi olmayan Rusya'yı da içeren petrol karteli OPEC+'nın petrol üretimini daha da genişletmeye ve kesinti planlarını değiştirmeye yönelik herhangi bir hamlede temkinli kalacağını söyledi.

Wall Street’in hayalindeki senaryo suya mı düştü?

 

İsrail-Hamas savaşı küresel piyasaları nasıl etkiler?

 

Netanyahu: Hamas'a cevabımız Orta Doğu'yu değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)