BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Ekim 2023 - 17:15 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcıları eylül ayına ilişkin şok edici istihdam verilerini sindirmeye çalışıyor. Tahvil faizleri yeniden 16 yılın zirvelerine yükseldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Piyasaların beklentilerinden daha güçlü gelen Amerikan tarım dışı istihdam verilerinin ardından ABD Hazinesi tahvil getirileri yeniden yükselişe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,67 düşüşle 32.898,80 puanda, S&P 500 Endeksi %0,75 azalışla 4.226,13 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,66 düşüşle 13.132,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,125 yükselişle %4,834 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bugünkü en önemli gündem maddesi tarım dışı istihdam verileriydi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre eylül ayında Amerikan ekonomisi 336 bin yeni istihdam ekledi. Dow Jones verilerine göreyse ekonomistler artışın 170 bin olmasını bekliyordu. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı için bir diğer önemli enflasyon göstergesi olan çalışan ücretleri de geçen ay yükselişteydi.

Verilerin açıklanmasının ardından 10 yıllık ABD Hazinesi getirileri 12 baz puandan fazla artarak bu haftanın başındaki 16 yılın zirvesi seviyesine geri döndü.

İstihdam raporu yatırımcılara FED’in enflasyonu kontrol altına almak için faizleri daha uzun süre yüksek tutması gerektiğini gösterir nitelikte.

CNBC’nin haberine göre Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli, “336 bin rakamı korkunç. Bu rakam FED’in kolayca 25 baz puan daha fazla faiz artışı yapabileceği ve faizleri uzun bir süre daha yüksek tutabileceği anlamına geliyor. Tahvil faizleri devam eden yukarı yönlü risklerle karşı karşıya kalacak ve bu olduğu sürece hisse senetlerinin hiç şansı yok” dedi.

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri ikiye katladı

 

JPMorgan’ın yıldız ismi uyardı: Wall Street yüzde 20 düşebilir

 

Wall Street’in kurtuluşu banka hisselerine bağlı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)