BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
25 Eylül 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri kâbus gibi geçen eylül ayının son haftasına satıcılı başladı. Hisse senetleri rekor seviyelere çıkan tahvil faizleri tarafından baskılanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe ekside başladı. Piyasalar kayıpla geçen eylül ayının son işlem haftasına giriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 düşüşle 33.881,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 azalışla 4.316,53 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,01 düşüşle 13.210,40 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0783 yükselişle %4,518 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yüzde 4,5 duvarını aşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 2007 yılındaki zirve olan %4,57’ye yaklaştı.

Wall Street borsaları bu ay ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha uzun süre daha yüksek faiz oranları sinyalini vermesiyle düşüşe geçti. Tahvil getirileri ise yükselişteydi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ay boyunca en az otuz baz puan yükseldi. Piyasalar ham petroldeki ralliden ve mevsimsel zayıflıklardan da etkilendi ve doların yükselişiyle mücadele etti.

S&P 500 Endeksi eylül ayında %3’ten fazla düşerek aralık ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. Endeks iki aydır üst üste negatif performans gösteriyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi de büyüme hisselerinin borsalardaki satış dalgasının yükünü taşımasıyla eylül ayında %6 düştü. Nasdaq da aralık ayından bu yana en zayıf performansını gösterdi. Dow Jones Endeksi ise daha mütevazı bir düşüşle %2 oranında geriledi.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Baş Teknik Stratejisti Adam Turnquist, “Bir kez daha faiz oranlarındaki hareketin hisse senedi piyasalarının başa çıkabileceğinden çok daha hızlı olduğu kanıtlandı. Bu tablo son kırılmayla yükselen tahvil faizlerinin nereye kadar gidebileceği sorusunu gündeme getiriyor. Zira bu risk duyarlılığı yüksek hisseler üzerinde baskı oluşturabilecek önemli bir soru” ifadelerine yer verdi.

Faizler sabit kalsa da enflasyon hala en önemli sorun

 

Yatırımcılar için büyük soru: Nakit mi, hisse mi?

 

Fed’in enflasyon okuması hatalı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)