BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
07 Eylül 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satıcılı başladı. FED’in para politikasını daha da sıkılaştıracağı beklentilerinin hakim olduğu yeni güne açılışta Apple hisselerindeki sert düşüş damgasını vurdu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası rotasını yeniden değerlendiriyor. Analistlere göre FED yöneticileri bu yıl yeni bir faiz artışı kararı alabilir.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 34.436,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,75 azalışla 4.431,91 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,60 düşüşle 13.650,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,002 düşüşle %4,282 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Çin’in kamu kurumlarında iPhone yasağını genişletmesi Wall Street’te Apple hisselerini çökertti. Apple hisseleri 4 Ağustos’tan bu yana en sert günlük düşüşünü gerçekleştirdi. Apple hisseleri %3,85’lik düşüşle işlem görüyor.

Perşembe günü açıklanan bir dizi ekonomik veri ABD ekonomisinin FED’in sıkı para politikasına rağmen güçlü kaldığını bir kez daha gösterdi. Gün içerisinde açıklanan verilere göre haftalık işsizlik başvurularının 216 bin ile beklentilerin altında kalması FED’in faiz politikasını gevşetme argümanını iki kez düşüneceği yorumlarına sebep oldu.

CNBC’nin haberine göre Independent Advisor’ın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Zaccarelli yükselen enerji fiyatları ve güçlü istihdam piyasası nedeniyle FED’in bir kez daha harekete geçebileceğini söyledi. Zaccarelli, “İnsanlar FED’in yılın geri kalanında beklemede kalacağını umuyordu. Ancak bir veya iki Faiz artırımının daha gelmesi mümkün. Her şey eşit düşünüldüğünde FED’in potansiyel olarak yapması beklenenler borsalar için bir miktar olumsuz” ifadelerine yer verdi.

Apple hisselerinde 'Çin' düşüşü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

JPMorgan açıkladı: Dolar hegemonyası için en büyük risk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)