BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Temmuz 2023 - 17:08 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşirken New York borsası güne negatif seyirle başladı

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi güne düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 90 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,26 azalışla 35.345,99 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,19 düşerek 4.558,96 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,15 azalarak 14.123,52 puana geriledi.

Dün başlayan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlar öncesi pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Fed'in bugün politika faizini 25 puan artıracağına kesin gözüyle bakılırken, analistler, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmelerin önem taşıdığını vurguladı.

Analistler, para politikası karar metni ile Powell'ın açıklamalarının, Fed'in gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçları verebileceğini kaydetti.

Google ana şirketi Alphabet, dün piyasalar kapandıktan sonra açıkladığı bilançosunda, beklentilerden daha iyi finansal sonuçlar duyurdu. Bulut biriminin de etkisiyle ikinci çeyrekte geliri artan Alphabet'in hisseleri, yüzde 6'ya yakın değer kazandı.

Microsoft da mali dördüncü çeyrek olarak adlandırdığı nisan-haziran döneminde beklenenden daha güçlü kar ve gelir elde etti. Ancak teknoloji devinin hisseleri, bir sonraki çeyreğe ilişkin zayıf gelir tahmin edilmesi sonrası yaklaşık yüzde 4 düştü.

Bugün ikinci çeyreğe ilişkin bilançosunu yayımlayan Boeing'in hisseleri de ticari uçak teslimatlarında artış bildirmesinin ardından yüzde 6'ya yakın arttı.

Yatırımcılar Powell'ın sunumuna odaklandı

 

Piyasaların gözü Fed'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)