BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Temmuz 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri çarşamba gününe kayıpla başladı. Yatırımcılar FED tutanaklarını bekliyor. Uzmanlarsa boğa piyasasının devam edeceğini öngörüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. 4 Temmuz resmî tatili sebebiyle işlemlere bir gün ara veren borsalarda, yatırımcılar gün içerisinde açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) son toplantı tutanaklarına kilitlendi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,35 düşüşle 34.298,44 puanda, S&P 500 Endeksi %0,20 azalışla 4.446,49 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,09 düşüşle 13.804,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0110 yükselişle %3,869 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili sebebiyle salı günü kapalıydı. Endeksler pazartesi günü de yarım gün işlem görmüştü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları bugün FED tutanaklarına odaklandı. 13-14 Haziran tarihinde gerçekleştirilen FED toplantısının tutanakları gün içerisinde açıklanacak. FED’in haziran ayında politika faizlerini sabit tutma kararı sürpriz olarak görünmese de fed başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamaları piyasalara damgasını vurmuştu. Powell'ın enflasyonu yenmek için yıl içerisinde 2 kez daha faiz artışı yapılacağına dair açıklamaları piyasaları hazırlıksız yakaladı.

Yatırımcılar ayrıca Mayıs bugün içerisinde açıklanacak Mayıs ayı fabrika sipariş verilerini de izliyor. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %0,6’lık bir artışı öngörüyor. Söz konusu oran bir önceki ayın %0,4’lük seviyesinden bir artışı işaret ediyor.

ABD borsaların pazartesi günü pozitif bir performans yakalamıştı. Yatırımcılar ikinci çeyreği ve yılın ilk yarısını da yapay zekâ teknolojilerinin gelişmesiyle desteklenen teknoloji rallisi ile geçirmişti. Nasdaq endeksi yılın ilk yarısını 1983’ten bu yana yakaladığı en iyi performansla bitirdi. S&P 500 Endeksi de aynı dönemde 2019’dan en güçlü ilk yarısını geçirdi. Diğer endekslere göre geride kalan Dow Jones ise sadece %3,8 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Carson Group’tan Ryan Detrick, “Boğa piyasasının yanındayız. Hâlâ bir ralli olduğunu düşünüyoruz. Belki ağustos, eylül, ekim aylarında bir geri çekilme ile karşılaşabiliriz fakat bu tamamen normal ama herhangi bir zayıflığın alıcısı oluruz” ifadelerine yer verdi.

Tahvil yatırımı için doğru zaman olabilir

 

Bill Gates’ten borsada dört dörtlük kazanç

 

UBS: Hisse senetlerindeki boğa koşusu sürmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)