BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
23 Haziran 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri FED açıklamaları sonrasında hafta boyunca devam eden düşüş serisini bugün de sürdürdü. S&P 500’deki hisselerin tamamına yakını kırmızıyı gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Haftayı kayıpla bitirmeye hazırlanan Wall Street yatırımcıları son aylardaki teknoloji rallisinin etkisini kaybetmeye başladığını tartışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 düşüşle 33.781,72 puanda, S&P 500 Endeksi %0,80 azalışla 4.346,84 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,34 düşüşle 13.447,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,087 düşüşle %3,710 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki geri çekilme oldukça geniş kapsamlı bir biçimde ilerliyor. S&P 500 Endeksi’ndeki hisselerin 440’an fazlası negatif bölgede. Bilgi teknolojileri ise en büyük düşüşlerin görüldüğü sektör olarak öne çıktı. Sektör endeksi %1’den fazla geriledi.

Üç büyük endeks de haftalardır devam ettirdikleri yükseliş serisini sonlandırıyor. Dow Jones ve S&P 500 hafta boyunca %1’in üzerinde düşüş kaydetti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi de %1’in üzerinde düştü. Teknoloji endeksi sekiz haftalık yükseliş serisini sonlandırdı ve nisan ayında bu yana en kötü haftalık performansına doğru ilerliyor.

CNBC’nin haberine göre BMO Servet Yönetimi Baş Yatırım Stratejisti Yung-Yu Ma, “Piyasalar, FED’in geçen haftaki basın toplantısından ve basın açıklamasından bu yana biraz baskı altındaydı. FED yetkilileri şu anda faiz oranlarını artırmayacaklarını, ancak bu yıl içinde 1-2 kez daha faiz artıracaklarını belirttiler” hatırlatmasında bulundu.

Uzmanlara göre, ABD Merkez Bankası’ndan gelen şahin açıklamalar Faiz artışlarının devam edeceği öngörülerini artırarak borsalardaki teknoloji rallisinin duraklamasına sebep oldu.

JPMorgan: ‘Bilinmeyen bilinmeyenler’ borsada düşüşe neden olabilir

 

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Fed'in duraklamaya gitmesi hisse senetleri için ne kadar önemli?

 

Ünlü milyarderden 482 milyon dolarlık opsiyon kârı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)