BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
21 Haziran 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. FED Başkanı Powell’ın yıl sonuna kadar yapılacak faiz artışlarına yönelik kesin konuşması piyasalardaki moralleri düşürdü

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe düşüşle başladı. Geçen haftaki borsa rallisinin ardından piyasalar son üç seanstır düşüşle işlem görüyor. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon yorumlarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 düşüşle 33.927,76 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 azalışla 4.371,76 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,55 gerileyerek 13.592,64 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0680 yükselişle %3,791 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında bugünün bir numaralı gündem maddesi Powell’ın ABD Kongresi’ne yaptığı açıklamalardı. FED Başkanı’nın yorumları merkez bankasının üst üste 10 faiz artışının ardından geçen hafta yeni bir faiz artışını pas geçmesi ardından gerçekleşti. Ancak FED yetkilileri toplantı sonrasında bu yıl iki Faiz artışının daha yapılabileceğini belirtmişti.

Powell gün içerisinde ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne yaptığı sunumda, “Neredeyse tüm FOMC katılımcıları yıl sonuna kadar faiz oranlarını biraz daha artırmanın uygun olacağını düşünüyor” dedi.

Yatırımcılar düşüşlerin hakim olduğu iki seansın ardından yeni güne de ekside başladı. ABD borsalarında salı günü Dow Jones %0,72, S&P 500 %0,47 ve Nasdaq %0,16 düşüş göstermişti.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby hisse senetlerinde aşırı alım gerçekleştiğini ve son kazanımların ardından yeni bir yükseliş için bir katalizöre ihtiyaç duyulduğunu söyledi. S&P 500 Endeksi geçen hafta beş seans üst üste yükselerek Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Krosby konuyla ilgili açıklamasında, “S&P 500 ve Nasdaq'ın yükselmesi ve kilit direnç seviyelerini kırması ve daha güçlü hacim ve daha geniş katılımla desteklenmesiyle, piyasalar cuma günü kısa vadeli aşırı alım seviyelerine ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Powell'dan 'faiz' mesajı

 

Morgan Stanley borsada düşüş öngörüsünü gözden geçiriyor

 

Boğa piyasasının anahtarı FED’de değil ekonomide

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)