BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Haziran 2023 - 17:35 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satıcılı başladı. Borç limiti krizi sona yaklaşırken Wall Street yatırımcıları Washington yönetiminin zamanla yarışını izliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street gündeminde ise borç limiti krizinin sona yaklaşması vardı. ABD Temsilciler Meclisi dünyanın en büyük ekonomisinin temerrüde düşmesini önlemek için önemli bir adım atarak borç limiti tasarısını kabul etti. Tasarı şimdi Senato’ya taşındı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 düşüşle 32.734,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 azalışla 4.117,01 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,14 düşüşle 12.953,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0686 düşüşle %3,579 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’te yatırımcıların gözü yine Washington cephesindeydi. ABD’yi temerrüde düşme riskinden kurtaracak Mali Sorumluluk Yasası, ABD Temsiciler Meclisi’ndem iki partinin de desteğiyle 314’e karşı 117 ret oyuyla geçti. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer Senato’nun tasarıyı hızlı bir şekilde kabul etmesini ve hızlı bir şekilde ABD Başkanı’nın onayına sunmayı umduklarını söyledi.

Olası bir ABD temerrüdü konusundaki endişeler Çarşamba gününde de Wall Street endekslerinde hissedildi. Geride bıraktığımız mayıs ayı boyunca ABD borsalarının bir diğer gündem maddesi olan yapay zekâ da ilgili hisselerde dramatik bir yükseliş yaşanmasına yol açmıştı.

CNBC’nin haberine göre servet yönetimi şirketi Landsberg Bennett’in Baş Yatırım Sorumlusu Michael Landsberg, “Temsilciler Meclisinin borç limiti tasarısını geçirmesi bu konunun geride bırakılması için önemli bir adımdır. Piyasa bir süredir borç limiti sorununun çözülmesini fiyatlandırıyor. Borç limiti konusu manşet nitelikte bir risk olarak eklense hisse senetleri piyasaları tüm beklentilere rağmen sorunun çözülmesi ihtimalini göz ardı etti” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi mayıs ayını %5,8’lik keskin bir yükselişle bitirdi. Yapay zekâ alanındaki hisselerin desteklenmesi bu yükselişte başat rol oynadı. Teknoloji hisseleri dışında diğer endekslerde ise farklı bir hava vardı. Mayıs ayında S&P 500 Endeksi %0,3 gibi düşük bir oranda yükselirken Dow Jones Endeksi ise %3,5 geriledi.

Borç limiti krizinin ötesinde yatırımcılar 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası toplantılarını değerlendiriyor. Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker çarşamba günü yaptığı açıklamada yaklaşan toplantıda bir faiz artışı ihtimalinin atlanması ihtimaline yakın olduğunu söyledi. Ancak Harker cuma günü açıklanacak bordro raporunun fikrini değiştirebileceğini de sözlerine ekledi.

ABD'de tarım dışı verimlilik yüzde 2.1 düştü

 

ABD'de özel sektör istihdamı mayısta beklentileri aştı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin gerisinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)