BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
24 Mayıs 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

Wall Street endekslerinde borç limiti krizinin etkileri hissedilmeye devam ediyor. Uzmanlar bir anlaşmaya varılsa dahi borsaların süreçten olumsuz etkilendiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Wall Street borç limiti gündemine odaklanmaya devam ediyor. ABD'nin temerrüde düşebileceği beklenen en erken tarih ise yaklaşıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,55 düşüşle 32.875,08 puanda, S&P 500 Endeksi %0,65 azalışla 4.118,78 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,59 düşüşle 12.486,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0143 düşüşle %3,686 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının gözü kulağı Washington’daki borç limiti müzakerelerine kilitlendi. Uluslararası haber ajansları ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin gün içerisinde yeniden görüşmesinin beklendiğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen haziran ayının başında ABD’nin temerrüde düşme olasılığını ‘büyük bir ihtimal’ olarak nitelemişti. McCarthy pazartesi günü gerçekleşen Biden görüşmesini “verimli” ifadesiyle tanımladı. Ancak salı günkü müzakerelerde bir ilerleme kaydedildiğine dair çok az işaret vardı.

CNBC’nin haberine göre, U.S. Bank Servet Yönetimi Birimi Sermaye Piyasaları Başkanı Bill Merz Washington’daki yetkililerin borç limitini yükseltme konusunda anlaşmaya varması halinde dahi piyasaların zarar görebileceğine dikkat çekti. Merz’e göre borç limiti krizi likiditenin sermaye piyasalarından çekilmesine yol açıyor.

Merz, yakın zamanda S&P 500 Endeksi’ndeki ve genel hisse senetlerindeki zayıf performansı borç limiti krizinin sebep olduğu ek sorunlara bağlıyor.

Ekonomi cephesinde ise yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu ayın başında gerçekleştirdiği para politikası toplantısının gün içerisinde paylaşılacak tutanaklarını bekliyor. Tutanaklarda yer alan ifadeler FED yetkililerinin politika faizleri konusundaki tutumunu netleştirebilir. Piyasalar büyük oranda gelecek para politikası toplantısından itibaren FED’in faiz artışlarını duraklatmasını bekliyor.

Google ve Amazon’a yapay zeka tehdidi!

 

ABD'de mortgage faizleri 10 haftanın zirvesinde

 

BoE'den faiz artırımı beklentileri yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)