BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Mayıs 2023 - 17:26 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Yatırımcılar zayıf Home Depot bilançosu ve ABD borç limitinin artırılamaması riskini fiyatlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar Home Depot’un zayıf bilanço göstergelerinden olumsuz etkilendi. Wall Street ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Kongresi’nin borç limiti tartışmalarını takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 düşüşle 33.172,75 puanda, S&P 500 Endeksi %0,31 azalışla 4.123,56 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,11 düşüşle 12.351,18 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0461 yükselişle %3,553 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street yatırımcıları yeni günde Dow Jones Endeksi’ne dahil dev perakende şirketi Home Depot’tan gelen olumsuz bilanço verilerine ve borç limiti krizi için kritik önem taşıyan ABD Başkanı’nın Kongre üyeleriyle olan görüşmelerine odaklandı.

Home Depot’un 2023’ün zayıf ilk çeyrek bilançosu ve tam yıl öngörülerinin zayıflaması şirket hisselerinin %3,3 değer kaybetmesine yol açtı. Bu arada nisan ayı ABD perakende satışları %0,4 yükseldi. Ancak Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %0,8’lik yükseliş bekliyordu.

ABD’nin temerrüde düşmesinden önce borç limitini yükseltmesi için ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı en erken tarih olan 1 Haziran yaklaşıyor. ABD Başkanı Biden ise olası bir temerrüt ihtimalinin atlatılabilmesi için gün içerisinde Kongre üyeleriyle görüşecek. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçen hafta borç limiti konusunda bir anlaşma çıkmaması halinde “ekonomik felaket” yaşanabileceğini söylemişti.

Yellen pazartesi günü Beyaz Saray ile Kongre’nin anlaşamaması durumunda “X tarihi” olarak da adlandırılan 1 Haziran’da ABD’nin temerrüde düşme olasılığıyla karşı karşıya kaldığını tekrar doğruladı.

Yellen, “Borç limitini askıya almak veya borç limitini artırmak için son dakikaya kadar beklemek iş dünyası ve tüketici güvenine ciddi anlamda zarar verebilir. Vergi mükellefleri için kısa vadeli borçlanma maliyetlerini artırabilir. ABD’nin kredi notunu olumsuz yönde etkileyebilir. Aslına bakılırsa şu anda dahi haziran ayı başında olgunlaşacak menkul kıymetler için Hazine’nin borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını görüyoruz” dedi.

Biden hafta sonu boyunca devam eden müzakereler hakkında iyimser bir bakış açısı sürdürüyor. Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy anlaşma için önemli engellerin hâlâ mevcut olduğunu söyledi.

CNBC’nin haberine göre Loop Capital’dan Anthony Chukumba konuyla ilgili paylaştığı notta, “Borsanın, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin borç limitini yükseltmek konusunda bir anlaşmaya varamaması riskinde yeterince fiyatlanmadığından endişe duyuyoruz. Bu ABD ekonomisi için felaket olur” ifadelerine yer verdi.

ABD'de sanayi üretimi beklentileri aştı

 

ABD'de perakende satışlar beklentilerin altında arttı

 

Amerikalılar hisse senetleri yerine altına yöneliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)