BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
31 Mayıs 2022 - 17:14 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz haftayı uzun bir aranın ardından yükselişle kapatan ABD borsaları Avrupa enflasyon verileriyle birlikte momentumu kaybetti. Endeksler yeni işlem gününe düşüşle başladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Anma Günü sebebiyle Pazartesi günü kapalı olan ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Wall Street endeksleri S&P 500’ün Kasım 2020’den bu yana en güçlü haftasını geçirmesinin ardından düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,23 düşüşle 32.805,69 puanda, S&P 500 Endeksi %1,01 azalışla 4.116,08 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,75 düşüşle 12.040,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1009 yükselişle %2,846 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri geçtiğimiz hafta kaydedilen güçlü ralliye rağmen Mayıs ayını düşüşle kapatma yolunda. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri ay boyunca %1’in altında düştü. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %2’nin üzerinde azaldı.

Endekslerde bugün gerçekleşen düşüşlerde Avrupa’da yükselen enflasyonun ekonomide yavaşlamaya neden olacağı konusundaki endişeler etkili oldu. Avrupa’da Euro Bölgesi enflasyonu 7 kez üst üste yükselerek Mayıs ayında %8,1 olarak kayda geçti. ABD’de ise çekirdek tüketici harcamaları fiyat endeksi bir yıl önceki Nisan ayına göre %4,9 yükseldi. Söz konusu veri ABD Merkez Bankası’nın en çok tercih ettiği enflasyon göstergesi olarak biliniyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley’den Mike Wilson piyasalara ilişkin açıklamasında, “Buzla ateşi değiştirmek zor olacaktır. Daha yüksek enflasyon ve daha yavaş büyüme artık genel-geçer tahmin halini aldı, ancak bu beklentinin tamamen satın alındığı anlamına gelmez. Hisse senetleri fiyatları ne kadar yükselirse FED de o kadar şahin olacaktır” dedi.

ABD borsalarında ekonomik toparlanmaya bağlı sanayi hisseleri Salı gününe düşüşle başladı ve Dow Jones Endeksi’nde ağırlığını hissettirdi.

Yüksek enflasyona ilişkin endişeler, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan ham petrol ithalatını büyük oranda yasaklamayı kabul etmesinin ardından petrol fiyatlarındaki sıçramayı da hızlandırdı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Batı Teksas ABD petrolü varil başına %3,33 yükselişle varil başına 118,90 dolardan işlem görüyor. Brent Ham petrol ise %1,97 artışla varil başına 124,07 dolardan değerleniyor.

Petroldeki bu yükseliş sadece S&P 500 Endeksi’ndeki enerji hisselerine yaradı. Marathon Oil hisseleri %5, Diomondback Energy hisseleri %4 ve Occidental Petroleum hisseleri %3 civarında değer kazandı.

Borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senyek borsalara ilişkin paylaştığı notta, “Ayı piyasalarında gezinmek inanılmaz derecede zordur. Zira doğal olarak değişken ve keskin yukarı yönlü rallilere meyillidir” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar tatil nedeniyle kısalan hafta içerisinde bilançolara ve istihdam verilerine odaklanacak. Salesforce, HP ve Victoria Secret’ın Salı günü işlem sonrası bilançolarını bildirmesi bekleniyor. Piyasaların merakla beklediği ABD istihdam verileri ise Cuma günü açıklanacak.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi arttı

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon yeni bir rekor kırdı

 

Dolarda yön yukarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)