BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Mayıs 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba günü kaydedilen gün sonu rallisinin ardından yeni güne düşüşle başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street endeksleri Çarşamba günü gün sonu sağlanan sert yükselişlerin ardından yeni güne satış baskısıyla başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,23 düşüşle 33.641,15 puanda, S&P 500 Endeksi %1,53 azalışla 4.234,18 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,18 düşüşle 12.682,87 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0624 yükselişle %3,025 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerindeki düşüşler geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası’nın (FED) 50 baz puanlık faiz artışı kararı sonrası görülen sert ralliyi takip etti. Çarşamba günü Dow Jones Endeksi %2,81, S&P 500 Endeksi %2,99 ve Nasdaq Endeksi %3,19 fırlamıştı. Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin söz konusu yükselişi 2020’den bu yana kaydedilen en iyi günlük performansı işaret ediyordu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2000 yılından bu yana ilk kez görülen 50 baz puanlık faiz artışına rağmen borsalarda görülen yükselişler FED Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz ay “önden yüklemeli Faiz artırımı” söylemi sonrası 75 baz puanlık artış beklentileri sebebiyle oluştu. FED Başkanı dünkü açıklamalarında 75 baz puanlık artışı ihtimalini “aktif bir şekilde değerlendirmediklerini” söyledi.

CNBC’nin haberine göre Horizon Investments’ın Portföy Stratejisi Başkanı Zachary Hill’e göre FED yine de enflasyonu dizginlemek için nötr faiz oranların üzerine çıkma ihtimaline açık olmayı sürdürüyor.

Hill açıklamasında, “Son birkaç aydır finansal koşullarda gördüğümüz sıkılaşmaya rağmen, FED’in daha da sıkılaşma görmek istediği açıktır. Daha yüksek hisse senedi değerlemeleri bu arzuyla bağdaşmaz. Bu nedenle tedarik zincirleri hızla iyileşmedikçe veya çalışanlar işgücüne geri dönmedikçe, herhangi bir hisse senedi rallisi ancak FED bir kez daha şahin açıklamalar yapacağı zamana kadar kısa bir süre için muhtemeldir” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü dramatik bir düşüş gösteren 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Perşembe gününe ise %3 seviyesinin üzerinde başladı.

Carlyle Group'un kurucu ortağı David Rubenstein, yatırımcıların Rusya'daki savaş ve yüksek enflasyon da dahil olmak üzere piyasalar ve ekonomi için ters rüzgarların hakim olduğu "gerçekliğe geri dönmeleri" gerektiğini söyledi.

Rubenstein, “Aynı zamanda önümüzdeki iki FOMC toplantısında 50 baz puanlık artış öngörüyoruz. Yani bir miktar sıkılaşmaya maruz kalacağız. Bunun ekonomiyi yavaşlatacak kadar sıkılaştırılacağını sanmıyorum. Ancak yine de Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı gerçek ekonomik zorluklarımız olduğunu kabul etmeliyiz” uyarısında bulundu.

Bazı Wall Street stratejistleri, piyasaların faiz artışından sonra bir rahatlama rallisi görebileceğini öne sürmüştü. Powell'ın yorumlarından sonra, Çarşamba günü yatırımcılar merkez bankasının resesyonu tetiklemeden enflasyonu yavaşlatabilme kabiliyeti konusunda rahat görünüyordu. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, hisse senetleri için zorlu geçen bir Nisan ayının ardından bu haftanın başlarında yılın en düşük seviyelerine ulaştı. Söz konusu düşüşler piyasanın bazı bölgelerinin aşırı satışlara neden oldu.

E-ticaret hisse senetleri, bazı hayal kırıklığı yaratan bilanço raporlarının ardından Perşembe günü önemli bir zayıflık kaynağı oldu. Etsy ve eBay, beklenenden daha zayıf şirket beklentisi yayınladıktan sonra sırasıyla %15 ve %6 düştü.

Büyük teknoloji hisseleri genel olarak güne düşüşle başladı. Facebook'un çatı şirketi Meta Platforms ve Amazon'un %2'nin üzerindeki düşüşlerle işlem görüyor.

ABD borsaları günü yükselişle kapattı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde

 

Twitter’da ikincil halka arz planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)