BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düştü----

ABD borsaları düştü

ABD borsaları düştü
21 Kasım 2013 - 07:11 www.finansgundem.com

ABD'de New York borsasında endeksler günü düşüşle tamamladı

ABD merkez bankasının son toplantı tutanaklarının, tahvil alımlarının önümüzdeki aylarda azaltılabileceğinin sinyalini vermesiyle New York Borsası düştü; Standard&Poor's 500 Endeksi 3. gününü de ekside kapadı.

J.C. Penney Co., satışlarındaki düşüşün 3. çeyrekte durmasıyla yüzde 8.4 primlendi. ABD'nin en büyük internet portalı Yahoo Inc., şirketin hisse geri alım planını 5 milyar dolar artırmasıyla yüzde 2.9 değer kazandı. Deere&Co., artan inşaat ve orman makinası talepleri üzerine beklentinin üzerinde yıllık kazanç tahmininde bulunmasının ardından yüzde 2.1 yükseldi. ABD'nin en büyük 2. konut geliştirme perakendecisi Lowe's Cos., kârının, analistlerin tahminlerinin altında kalması sonrasında yüzde 6.2 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,781.37 puana inerken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 düşüşle 15,900.82 puana geriledi. Amerikan borsalarında 5.9 milyar dolar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel seyretti.

Bu yılın çok iyi geçtiğini, o nedenle bu noktanın bu yıl hisse senedi piyasasında çok iyi getiri elde edenler için karar noktası olabileceğini söyleyen Wells Fargo Private Bank'ın hisse stratejileri ve araştırma müdürü Paul Mangus, "Fed tutanakları FOMC'un dediklerinin devamıydı" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi 2013'te Fed'in teşviklerinin devam etmesi ve beklenenden iyi gelen kazançların desteğiyle yüzde 25 oranında ralli yaptı ve 10 yılın en iyi yılını geçirdi. Endeks, 15 Kasım itibariyle şirketlerin kazançlarının 17 katından değerleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)