BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları dalgalı seyirle başladı----

ABD borsaları dalgalı seyirle başladı

ABD borsaları dalgalı seyirle başladı
16 Haziran 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe kararsız başladı. ABD borsaları pazartesi günü resmi tatil nedeniyle kapalı olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Oldukça yoğun geçen bir haftanın ardından yatırımcıların gündemi ABD Merkez Bankası (FED) faiz açıklamaları ve enflasyon gündemi arasında gidip geliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 yükselişle 34.446,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 yükselişle 4.429,28 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,15 düşüşle 13.762,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0506 yükselişle %3,774 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre çarşamba günü para politikası toplantısında FED 10 kez art arda gelen faiz artışlarının ardından pas geçmeye karar verdi. Ancak FED yönetimi yıl boyunca iki Faiz artışı daha yapılacağının sinyalini verdi. Wall Street çevrelerindeki birçok yatırımcı ve ekonomist ise FED’in faiz artışı döngüsünün sona ulaştığını düşünüyor. Zira hafta başında açıklanan mayıs ayı tüketici fiyat endeksi son iki yılın en düşük seviyesini gösterdi.

Bilanço beklentilerini yükselttiğini açıklayan yazılım devi Adobe’un hisseleri yeni günde %4’ün üzerinde yükseldi. Yapay zekâ hissesi Nvidia’nın hisseleri hafta boyunca %11 değer kazandı ve yıllık bazdaki yükselişini %196’ya getirdi. Perşembe günü tüm zamanların zirvesine ulaşan Microsoft’un hisseleri hafta boyunca %6 yükseldi. Teknoloji hisseleri FED’in faiz artırımı döngüsünün başlamasıyla geçen yıl sert bir darbe almıştı.

ABD borsalarında yeni günün dalgalı bir seyirde gitmesi bekleniyor. CNBC’nin haberine göre Bazı endekslerin üç ayda bir yeniden dengelenmesi ve opsiyon işlemlerinin önemli bir kısmının süresinin sona ermesi dalgalı seyir öngörülerini destekliyor. Habere göre vade sonu haftalarında son işlem günleri boğa piyasaları sırasında yükseliş, ayı piyasalarında ise düşüş eğilimi gösteriyor. Söz konusu tablo güçlü bir ayı piyasası geçiren S&P 500 ve Nasdaq için iyi bir işaret olabilir. ABD borsaları pazartesi günü resmi tatil nedeniyle kapalı olacak.

ABD hisselerinde ralli sonrası çöküş tahmini

 

Boğa piyasasında bu tehlikeye dikkat!

 

ABD doları, euro karşısında toparlanmaya çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)