BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden, ülkedeki 2 bölgeyi 'anıt' ilan etti----

ABD Başkanı Biden, ülkedeki 2 bölgeyi 'anıt' ilan etti

ABD Başkanı Biden, ülkedeki 2 bölgeyi 'anıt' ilan etti
21 Mart 2023 - 22:53 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Nevada ve Texas'ta insanlık tarihi için önem arz eden iki bölgeyi ulusal anıt ilan etti

ABD'nin Nevada eyaletindeki Kızılderili kabileler için mukaddes addedilen "Avi Kwa Ame" dağı ve insanlık zamanı için mühim yerlerden biri olarak görülen Texas eyaletindeki "Castner Range" bölgesi ulusal anıt duyuru edildi.

ABD Başkanı Joe Biden, naturel mirasların korunması ve çevre politikaları kapsamında bilim insanları, iş insanları, çevreciler ve siyasetçileri bir araya getiren ve bu yıl Beyaz Saray'da düzenlenen "Conservation in Action" zirvesinde konuştu.

Başkan olduğu ilk hafta "Güzel Amerika" adını verdikleri ve 2030'a kadar ABD'nin toprak ve su alanlarının en azca yüzde 30'unu koruma kapsamına alan bir başkanlık kararnamesi açıkladığını hatırlatan Biden, yürürlüğe koyduğu politikaların naturel mirasların korunması ve iklim değişikliğinin sonuçlarına karşı etkili bulunduğunu kaydetti.

Biden, 2024 mali yılı için açıklamış olduğu bütçenin naturel alanların korunmasına ilişkin yeni fonlar da içerdiğini belirterek bu kapsamda atacakları adımlardan bahsetti.

Başkan Biden ek olarak, 10 bin senelik geçmişe haiz olduğu belirtilen ve insanlık zamanı için mühim yerlerden biri addedilen Texas'taki "Castner Range" bölgesi ve Nevada'da Kızılderili kabileler için mukaddes olan "Avi Kwa Ame" dağını da ulusal anıt duyuru ettiğini duyurdu.

Bunların yanı sıra Pasifik Okyanusu'nda ortalama 777 bin millik bir alanın "ulusal deniz koruma alanı" olarak belirlenmesi için Ticaret Bakanı'na yönerge verdiğini aktaran Biden, koruma alanının ebatlarına işaret etti.

Çevreciler, Biden'ın Alaska'da petrol sondajına izin vermesini protesto etti

Diğer taraftan çevreciler, Beyaz Saray'ın önünde, Başkan Biden'ın 13 Mart'ta Alaska'nın petrol rezervleri açısından oldukça varlıklı olan North Slope bölgesindeki Willow Oil petrolünün sondajına izin vermesini protesto etti.

Biden'ın Arktik Okyanusu'nda yeni petrol sondajına izin verilmeyeceği yönündeki sözünü hatırlatan protestocular, Biden'ın bu kararını eleştirdi.

Beyaz Saray yetkilileri, Biden'ın bu mevzuda verdiği sözleri tuttuğunu iddia etmiş, sondaj icra eden şirketlerin bölgede kiraladıkları alanlarda geçmiş yönetimlerden kalma sözleşmeler kapsamında yasal hakları bulunduğunu söyleyerek ABD Başkanı'nın çevre politikalarını savunmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin üzerinde

 

ABD'de 'Trump' alarmı: Güvenlik güçleri teyakkuzda!

 

Biden'dan 'Kovid-19'un kökeni yasası'na onay

 

Biden yönetiminden Buffett'a çağrı: Kurtar bizi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)