BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankalarında %69'luk şok edici kayıp beklentisi----

ABD bankalarında %69'luk şok edici kayıp beklentisi

ABD bankalarında %69'luk şok edici kayıp beklentisi
08 Temmuz 2020 - 14:51 www.finansgundem.com

ABD’de artan ticaret ve sıfıra yakın faiz oranları Wall Street bankalarının kredi provizyonlarını karşılamaya yetmedi. Bankaların ikinci çeyrek kazanç sezonu beklentileri %69’luk feci bir düşüşü gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs Wall Street bankalarının yükselen kötü kredilerin provizyon işlemlerinde sorun yaşadıklarını belirtiyor. Bankanın öngörülerine göre ikinci çeyrek kazanç verileri %69 düşüş gösterebilir.

Banka analistlerinin 7 Temmuz tarihinde müşterileriyle paylaştığı bilgilendirme notunda ABD’nin en büyük yedi bankasının ikinci çeyrekte 32 milyar doları kötü krediler için ayırdığını ve bu rakamın yılın ilk üç ayında ayrılan 26 milyar dolardan yükseldiğini belirtiyor.

Financial News'in haberine göre virüs güdümlü volatilitenin körüklediği ticari refah, ekonomik durgunluktan, salgınlının diğer iş alanlarını etkilemesinden ve kredi maliyetlerini ucuzlatan merkez bankası politikalarından daha ağır basmaya yetmedi.

Goldman analistleri, “En büyük yedi bankanın çeyrek kazancını etkilemesini beklediğimiz provizyonların büyüklüğü 2020 yılı için hisse başı kazançlardaki yıllık bazda %69’luk düşüşün başlıca itici gücüdür” ifadeleriyle analizlerini destekleyerek, “Sermaye piyasalarındaki yükselen güç ve daha geniş bilançoların sağladığı fayda %0’a yakın faiz oranları ve inşa edilen rezervlerin çok daha uzağında” ifadelerinde bulundular.

Kaybetmesi beklenen bankaların arasında bulunan Wells Fargo’nun kendi analistleri de çeyreğin kayıplı geçmesini beklediklerini belirtiyor.

Analistler, ilk çeyrekte yaklaşık %2,5 olan kredi rezervlerinin 40 baz puan kadar, bir başka deyişle %0,4 oranında artacağını ve bunun 2008 Finansal Krizi’ndeki %3 oranının üzerinde olduğunu söylediler.

"Yüksek maliyetler ve düşük faiz oranları" nedeniyle ve bankalar uzun vadede teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor. İkinci çeyrek banka verimlilik oranlarının geçen yıla oranla yaklaşık %6 oranında kötüleştiği görüldükçe, gelirlerin azalmasıyla işletme marjları da düşmeye devam edecek.

Citi'nin Kurumsal Müşteriler Birimi CEO'su Paco Ybarra bu ayın başlarında verdiği bir demeçte, bankaların gelecek yıllarda çökebilecek bir genel ekonomiye bağlı olduğunu söylemişti. Ybarra “İyileşme gördüğümüzü yatırım bankacılığı faaliyetleri dışında büyümeyi tekrar görmek için 2022’ye kadar beklemek zorunda kalacağız” ifadelerinde bulunmuştu.

Sberbank'ın net karı yüzde 24 düştü

 

Dünya Bankası: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyon geliyor

 

23 milyon ABD’li evsiz kalabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)