BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ve ABD'li yetkililerden ticaret ve teknoloji toplantısı----

AB ve ABD'li yetkililerden ticaret ve teknoloji toplantısı

AB ve ABD'li yetkililerden ticaret ve teknoloji toplantısı
30 Mayıs 2023 - 14:28 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ile ABD yetkilileri, yarın gerçekleştirecekleri toplantıda, yapay zeka, gelişen teknolojiler, sanal platformlar, ticaret ve yatırım gibi konuları ele alacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, AB-ABD Ticaret ve Teknoloji Konseyi'nin 4'üncü bakanlar toplantısı, AB Dönem Başkanı İsveç'in Lulea şehrinde yarın gerçekleştirilecek.

Toplantıda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ve AB Komisyonu üyesi Thierry Breton bir araya gelecek.

AB ve ABD'li temsilciler görüşmelerde önemli ticari ve teknolojik konularda ortak yaklaşım belirlenmesine ve iş birliğini artırmaya odaklanacak.

Yapay zeka, gelişmekte olan teknolojiler, çevrim içi platformlar, sürdürülebilir ticaret, ihracat kontrolleri ve yatırım taraması ile ticaretin kolaylaştırılması AB ve ABD arasında değerlendirilecek ana konular arasında.

AB ve ABD arasında 2021 yılında başlatılan Ticaret ve Teknoloji Konseyi bu alanlarda iş birliğinin ilerletilmesini ve yaşanan anlaşmazlıkların diyalog ortamında giderilmesini hedefliyor.

AB, Rusya'nın 200 milyar euroluk varlığını bloke etti

 

AB, şirketlerin bilgilerine erişimini kolaylaştıracak

 

AB, satılmayan tekstil ürünlerinin imhasını yasaklayacak

 

AB, Çin'le ticareti dengeleme peşinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)