BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB: Türkiye PKK'yla görüşmelere başlamalı----

AB: Türkiye PKK'yla görüşmelere başlamalı

AB: Türkiye PKK'yla görüşmelere başlamalı
10 Kasım 2015 - 12:47 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Türkiye ile ilgili hazırladığı raporda Türkiye'nin yeniden PKK ile görüşmelere başlaması gerektiğini belirtildi

Avrupa Komisyonu, gecikmeli olarak açıkladığı Türkiye İlerleme Raporu’nda ülkenin reform hızını yavaşlattığı ve insan hakları ile temel özgürlükler konusundaki çabaların yetersiz kaldığı uyarısında bulundu.

Raporu açıklayan, AB'nin Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn,"Komisyon, Türkiye'de tırmanan şiddetin sona erdiğini ve Kürt sorununa kalıcı çözüm bulma müzakerelerine yeniden dönüldüğünü görmek istiyor" dedi.

Öte yandan, AB İlerleme Raporu Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yaptığını hatırlattı ve "mülteci krizi" konusunda gösterdiği işbirlikçi tutumunu övdü.

Rapor, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in talimatıyla seçimler öncesinde iki, seçimler sonrasında da bir kez olmak üzere toplamda üç kez ertelenmişti. Muhalefet partileri, AB’nin tartışmalı raporu seçimlerden sonrasına bırakmasını hükümete destek göstergesi olarak değerlendirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)