BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Türkiye-Libya anlaşmasını reddecek mi----

AB Türkiye-Libya anlaşmasını reddecek mi

AB Türkiye-Libya anlaşmasını reddecek mi
12 Aralık 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye ve Libya'nın deniz sınırları üzerine vardığı anlaşmanın uluslararası hukuku ihlal ettiğini açıklayacak.

Avrupa Birliği (AB) liderleri bugün Yunanistan'ı destekleyerek Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına (DYAS) ilişkin Mutabakat Muhtırası'nın uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklayacaklar. Yunanistan bu anlaşmanın üzerine Libya büyükelçisini ülkesine geri göndermişti. Yunanistan anlaşmanın Girit'in varlığını gözardı ettiğini ve Yunanistan'ın kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirtiyor. 

AB liderlerinin bugün başlayacak iki günlük zirve için hazırladıkları taslak bildiride "Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına (DYAS) ilişkin Mutabakat Muhtırası üye olmayan ülkelerin bütünlük haklarını ihlal ediyor ve Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku sözleşmesiyle bağdaşmıyor" ifadesi yer aldı. Ankara ve Trablus arasında imzalanan anlaşma Libya ve Türkiye'nin birbirlerine en yakın noktalarından deniz yetki alanları arasında bir koridor oluşturarak o bölgede petrol ve gaz aramalarının önünü açıyor. Taslakta "Avrupa Birliği Konseyi, Türkiye'nin bu eylemleri karşısında Yunanistan ve Kıbrıs'ın bütünlüğünü tartışmasız bir şekilde tekrar vurguluyor" ifadesi yer aldı. Yunanistan, Birleşmiş Milletler'e (BM) itirazda bulundu ve Libya ve Türkiye'nin deniz sınırları üzerine vardığı anlaşmanın Libya'daki ikinci iç savaşı durdurmak için BM'nin yardımıyla kurulmaya çalışan hükümeti olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Neden12 Aralık 2019 10:23

    Bir kerede bizi destekleseler şaşardım. Dün sözcü KALIN konuşmasında mültecilere açık kapı uygulandığını söyledi. Şimdi bende sormak istiyorum. Bu kapı niye tek yönlü açık. Mültecilerin çoğu başta AB olmak üzere diğer ülkelere gitmek isterken siz niye engelliyorsunuz. Madem açık kapı politikası uyguluyoısunuz  Bırakın insanları açın önlerini, kapıları istedikleri ülkelere gitsinler. Niye mültecilere engel oluyorsunuz.