BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Sivil Koruma, Filistin’e yardımları sürdürecek----

AB Sivil Koruma, Filistin’e yardımları sürdürecek

AB Sivil Koruma, Filistin’e yardımları sürdürecek
10 Ekim 2023 - 10:11 www.finansgundem.com

AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Koordinatörü Janez Lenarcic, Filistin’e yönelik finansal yardımların durdurulmasını takiben insani yardımlara devam edeceklerini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, dün Filistin’e yönelik finansal yardımın durdurulduğunu, tüm projelerin incelemeye alındığı açıklamıştı. Ancak AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Koordinatörü Janez Lenarcic dün akşam yaptığı açıklamada “Hamas tarafından gerçekleştirilen terörist saldırıyı şiddetle kınamakla birlikte, sivillerin korunması ve UİH'ye saygı gösterilmesi zorunludur. İhtiyaç sahibi Filistinlilere yönelik AB insani yardımı ihtiyaç duyulduğu sürece devam edecektir” dedi.

‘VADESİ GELEN ÖDEMELER ASKIYA ALINMAYACAK’

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise yine dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan AB'nin Filistin'e yönelik yardımlarının gözden geçirilmesi, Komisyon'un basın açıklamasında da belirtildiği üzere, vadesi gelen ödemeleri askıya almayacaktır.

Ödemelerin askıya alınması -tüm Filistin halkının cezalandırılması- AB'nin bölgedeki çıkarlarına zarar verecek ve teröristleri daha da cesaretlendirecekti” ifadelerini kullandı.

Avusturya ve AB, Filistinlilere yardım ödemelerini dondurdu

 

 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)