BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB liderleri uzlaşmaya yakın----

AB liderleri uzlaşmaya yakın

AB liderleri uzlaşmaya yakın
08 Şubat 2013 - 12:03 www.finansgundem.com

AB liderleri, gece boyunca devam eden pazarlıkların ardından ana çerçevede uzlaştı

2014-2020 dönemini kapsayan 7 yıllık ortak bütçe için toplanan AB liderleri, gece boyunca devam eden pazarlıkların ardından ana çerçevede uzlaştı.
AB Komisyonu'nun gelecek 7 yıl için 1 trilyon 33 milyar avro düzeyinde olmasını önerdiği bütçe, kriz gerekçesiyle 960 milyar avroya indirildi.
Üye ülkeler, tavan olarak belirlenen bu rakama rağmen bütçeye 908 milyar avro fiili ödeme yapma konusunda mutabık kaldı.
AB'nin mevcut 7 yıllık (2007-2013) bütçesinin 994 milyar avro olduğu dikkate alınırsa, liderlerin prensipte anlaştığı rakam yüzde 3,4 küçülme anlamına geliyor. AB böylece 62 yıllık tarihinde ilk kez bütçesini bir önceki döneme göre kısmış olacak.
Liderlerin uzlaştığı bütçenin yürürlüğe girebilmesi için Avrupa Parlamentosu'nun (AP) de onayı gerekiyor. AP Başkanı Martin Schulz, dün liderleri, beklentileri karşılamaması halinde yeni bütçeyi reddetmekle ve başkentlerden gelebilecek baskıları azaltmak için gizli oylama yaptırmakla tehdit etmişti.
AB'nin Kıbrıs Rum kesiminin dönem başkanlığında, 22-23 Kasım'da toplanan ilk bütçe zirvesi, üye ülkelerin net katkı yapanlar ve faydalananlar şeklindeki kutuplaşması nedeniyle anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.
AB Komisyonu'nun gelecek 7 yıl için 1 trilyon 33 milyar avro düzeyinde olmasını önerdiği bütçenin kriz nedeniyle kırpılması istenmiş ve 973 milyar avroya kadar inilmesine karşın uzlaşma sağlanamamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)