BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem98 yaşındaki eski Nazi toplama kampı gardiyanı yargılanacak----

98 yaşındaki eski Nazi toplama kampı gardiyanı yargılanacak

98 yaşındaki eski Nazi toplama kampı gardiyanı yargılanacak
02 Eylül 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

98 yaşındaki Eski Nazi toplama kampı gardiyanı 'çocuk mahkemesinde' yargılanacak


98 yaşındaki eski bir Nazi toplama kampı gardiyanı, cinayete iştirak etmekle suçuyla 'çocuk mahkemesinde' yargılanacak. Nazi toplama kampı gardiyanı, Holokost kurbanları ve hayatta kalanlar için adaleti sağlamaya yönelik bir dizi girişimin ardından cinayete iştirak etmekle suçlanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, kimliği Gregor F olarak açıklanan 98 yaşındaki kişinin, 1943-1945 yılları arasında Berlin'in kuzeyindeki Sachsenhausen kampında gardiyan olarak çalıştığı kaydedildi.

Giessen'deki eyalet savcıları, davanın görülmesi halinde, katılmış olduğu iddia edilen suçların işlendiği dönemdeki yaşı nedeniyle bir çocuk mahkemesinde görüleceğini söyledi. Duruşmanın, çocuk hukukuna uygun olarak, adamın evine yakın olan Hanau'da yapılması bekleniyor.

Der Spiegel'e konuşan Giessen başsavcısı Thomas Hauburger, "Alman vatandaşı olan ve suçların işlendiği dönemde henüz ergenlik çağında olan bu kişi, binlerce mahkumun zalimce ve haince öldürülmesine yardım etmekle suçlanıyor" dedi. Hauburger, Gregor F'nin psikiyatri uzmanları tarafından yargılanabilirliğinin değerlendirildiğini ve 'kısıtlamalarla birlikte yargılanmaya uygun' olduğuna karar verildiğini söyledi.

Daha önce de 2021'de 100 yaşındaki eski Nazi toplama kampı gardiyanı yargılanmaya başlamıştı. Nazi SS muhafızı olarak görev yaptığı için cinayete iştirak etmekle suçlanmış, cinayete iştirakten 3bin 518 kez yargılanan sanığın davası, organizasyonel nedenlerle duruşmaları Brandenburg'daki bir cezaevinin spor salonuna taşıyan Neuruppin Eyalet Mahkemesi'nde görülmişti. Alman gizlilik kurallarına uygun olarak sadece Josef S olarak tanımlanan şüphelinin, 1942-1945 yılları arasında Nazi partisinin paramiliter kanadının bir üyesi olarak Sachsenhausen'de çalıştığı iddia edilmişti.

Almanya'da 'ötanazi' reddedildi

 

Putin dünyaya seslendi: Batı, Nazileri kimin yendiğini unuttu!

 

Hukuki süreç neden önemli? Trump canlı yayında yargılanacak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)