BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi773 TL ile 25 bin dolar hedef!----

773 TL ile 25 bin dolar hedef!

773 TL ile 25 bin dolar hedef!
28 Mayıs 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 10 yılda kişi başına düşen geliri 25 bin dolara çıkarmak istediklerini ifade etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 10 yıl içinde ihracatı 500 milyar dolara, kişi başına düşen milli geliri ise 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bu hedeflerimizin istihdam boyutunu oluşturan ulusal istihdam stratejisini hazırladık ve önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’deki işsizlik oranını yüzde 5’e düşürmeyi hedeflemekteyiz" dedi.
Çelik, Kalkınma Bakanlığı ve Dünya Bankası Türkiye Ofisinin "Türkiye: Ekonomik Dalgalanma Boyunca İşgücü Piyasalarının Yönetimi" raporu lansmanında yaptığı konuşmada, küresel krizin bütün ülkeleri, az ya da çok etkilediğini, finans sektörüyle başlayan krizin hızla diğer alanlara yayıldığını ve gereken tedbirlerin alınmaması durumunda işsizliğin ilerleyen zamanda 10 yılları etkileyebileceğini söyledi.
Çelik, veri ve yapılan tahminlerle kriz nedeniyle işsizler ordusuna milyonlarca kişinin eklendiğini ve dünyadaki işsiz sayısının 200 milyonu aşarak rekor seviyeye ulaştığını vurguladı.
"Dünya Bankasının raporuna göre, mevcut işsizlik oranını korumak için önümüzdeki 15 yıl içinde 600 milyon ilave istihdam oluşturulması gerekmektedir" diyen Çelik, şöyle konuştu:
"Türkiye’de de son finans krizinin etkilerini 2009 yılından itibaren hissetmeye başladık. Ancak bugün tanıtımı yapılan raporda da belirtildiği gibi toparlanmamız çabuk ve güçlü bir şekilde gerçekleşti. Bunda krizlere daha dirençli hale gelen ekonomimiz kadar, krizle eş zamanlı olarak uygulamaya koyduğumuz iş gücü piyasasına yönelik sonuç odaklı politikalarımız da etkili olmuştur.Bu çerçevede aktif iş gücü programları ile beşeri sermayemiz, piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte yapılan ve milyonlarca ilave istihdam oluşturmayı başarmıştır."
4 BİN İŞ VE MESLEK DANIŞMANI SAHADA
Çelik, asgari ücreti 2009 yılından bu yana yüzde 147 oranında arttırdıklarını vurgulayarak, GSS uygulamasını herkesi kapsayacak şekilde genişlettiklerini dile getirdi.
Prim ödeme imkanı olmayanların primini, kamu devlet kapsamına kayıt ettiklerini bildiren Çelik, "Özel sektör ve kamuda engelli kontenjan kullanım oranını ortalama yüzde 70'lere çıkarttık. Roman vatandaşlarımızın istihdam, eğitim ve barınma gibi temel sorunlarının çözümü için çok önemli adımlar attık. Yaptığımız bu çalışmalar ile başta dezavantajlı grup olmak üzere krizden etkilenen kesimleri, ekonomik bakımdan güçlü kılarak toplam talepte bir düşüş yaşanmamasının önüne geçtik. İş gücü piyasasında arz-talep uyuşmazlığını gidermek amacıyla iş ve meslek danışmanlığı uygulamasını da devreye koyuyoruz.Şu anda 4 bin iş ve meslek danışmanı sahada görev yapmaktadır" diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)