BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin7 milyon istedi 400 bine fit oldu!----

7 milyon istedi 400 bine fit oldu!

7 milyon istedi 400 bine fit oldu!
17 Eylül 2013 - 15:17 www.finansgundem.com

Birbirlerine karşılıklı dava açan işadamı Yurdal Sert ile Ivana Sert iki yıl sonra boşanabildi

İşadamı Yurdal Sert ile modacı eşi Ivana Sert iki yıl sonra boşandı. Çocukları Kayon Ateş Sert’in velayetini anneye veren mahkeme, Yurdal Sert’in tatillerde ve her hafta çocuğunu görmesine, aylık 5 bin lira iştirak nafakası ödemesine hükmetti.
Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, 400 bin lira maddi ve manevi tazminatın Ivana Sert’e ödenmesine karar veren mahkeme, yoksulluk nafakası talebinin ise reddine karar verdi. 7 milyon lira tazminat isteyen Ivana Sert, aylık 100 bin lira yoksulluk nafakası ile çocuğuna da aylık 50 bin lira iştirak nafakası istemişti.
Yüksel Holding’in hissedarı işadamı Yurdal Sert, iki yıl önce İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşi Ivana Sert’e şiddetli geçimsizlik ve haysiyetsiz hayat sürme sebebiyle boşanma davası açmıştı. Oturdukları ev ile çocuğun kendisine verilmesini isteyen Yurdal Sert, Ivana Sert’in de evden uzaklaştırılmasını talep etmişti. Kocasının açtığı boşanma davasına karşı dava açan Ivana Sert de eşinin taleplerinin reddedilerek kendi taleplerini mahkemeye taşımıştı.
Sadakatsiz ve haysiyetsiz bir yaşam sürdüğü iddialarının külliyen yalan olduğunu dilekçesinde anlatan Ivana Sert, evlilik birliğinin sarsılmasında esas kusurlu kişinin Yurdal Sert olduğunu öne sürmüştü.
Yurdal Sert’in kendisine gerçek dışı iftiralarda bulunduğunu belirten Ivana Sert, aşk mesajlarının ise Yurdal Sert tarafından hazırlanarak dosyaya sunulmuş olabileceğini kaydetmişti.
İvana Sert, kocasının Bodrum, Mecidiyeköy, Beykoz’daki taşınmazları ile banka hesaplarının yarısına, 11 lüks araç ve motosikletlere tedbir konulmasını talep etmişti. Ivana Sert’in avukatı, “Müşterek çocuğun velayeti ile Metrocity’deki konutun müvekkilime verilmesini istiyoruz. Ayrıca aylık 100 bin lira yoksulluk nafakası, çocuk için aylık 50 bin lira iştirak nafakası ile müvekkilim için 5 milyon lira maddi, 2 milyon lira manevi tazminatın ödenmesine karar verilmesini talep ediyoruz” demişti.
400 BİN LİRA TAZMİNAT ALACAK
Davanın 10’uncu celsesine Yurdal Sert ile Ivana Sert ve taraf avukatları katıldı. İki yıldır süren davanın sona erdiğini belirten mahkeme, tarafların boşanmasına karar verdi.
Boşanma kararına göre müşterek çocuk Kayon Ateş Sert’in velayeti anne Ivana Sert’e verildi.
Baba, her hafta ve yılın belirli günleri çocuğunu görebilecek. Baba, müşterek çocuk için aylık 5 bin lira iştirak nafakası ödeyecek.
Ivana Sert’in yoksulluk nafakası talebini reddeden mahkeme, babanın boşandığı eşine 150 bin lira maddi, 250 bin lira manevi olmak üzere toplam 400 bin lira tazminat ödemesini karara bağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)