BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem64 sanık hakkında verilen karar bozuldu----

64 sanık hakkında verilen karar bozuldu

64 sanık hakkında verilen karar bozuldu
09 Ekim 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 361 sanığın yargılandığı “Balyoz Planı” davasında kararı açıkladı

361 sanığın yargılandığı “Balyoz Planı” davasında emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Orgeneral Bilgin Balanlı’nın aralarında olduğu komutanlar 16 yıl ile 20 yıl arasında değişen oranlarda ceza almıştı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, tarihi davayla ilgili kararını açıkladı.
Yargıtay, 64 sanık hakkında verilen kararı bozdu.
Yargıtay, “Balyoz Planı” davasında 34 kişinin beraat kararını onadı.
“Yargıtay, sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını, beraatlarına karar verilmesi istemiyle bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.
EN UZUN DURUŞMA
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 1 ay süren 17 oturumda, 96 sanık avukatının savunmasını dinlemişti. Bu, Yargıtay tarihinin en uzun duruşması olarak kayıtlara geçmişti.
Sanık avukatları, ağırlıklı olarak dijital verilerin sahteliği iddiası ve delil kabul edilemeyeceği üzerinde yoğunlaşmıştı. Verilerde zaman çelişkileri olduğunu savunan avukatlar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğnamesinde bunlara yeterince açıklık getirmediği öne sürülmüştü.
DOSYALAR İÇİN ÖZEL ODA
Yargıtay’da dosyanın daha güvenli incelenebilmesi için alınan önlemler kapsamında özel güvenlikli oda hazırlanmıştı.
Bin 45 klasörden oluşan dava dosyası şifresini sadece dosya üzerinde çalışacak hakimlerin bildiği bu odada tutulmuştu.
9. Ceza Dairesi heyeti, karar günü yaklaşırken, hafta sonları da mesai yapmıştı.

TEBLİĞNAME
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Haziran'da davayla ilgili tebliğnameyi tamamlayarak, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne göndermişti.
Tebliğnamede, Balyoz Planı Davası'nda, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da aralarında olduğu 256 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının onanması istenmişti.
Tebliğnamede, sanıklardan 67'si hakkındaki mahkumiyet kararının bozulması, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzeltilerek onanması, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanması ve 1 sanık hakkındaki beraat kararının bozulması talep edilmişti.
‘DARBE PLANI’ İDDİASI
Balyoz Planı davası, 1. Ordu Komutanlığı'nda 2003 yılı Mart ayında hükûmeti devirmek için askeri darbe planlandığı iddiasını konu alıyor. 2010 yılının Haziran ayında başlayan dava, Eylül 2012'de bitti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali09 Ekim 2013 11:18

    adamları tutukla senelerce yatır hayatlarını karart sonra pardon sizin sucunuz yokmuş de bu nasıl bir adalet asıl içeri girmesi gereken pkklı teröristler keyif yapsın sizde genelkurmay başkanına müebbet verin