BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem6 bin 500 dolarlık kaçış önerisi----

6 bin 500 dolarlık kaçış önerisi

6 bin 500 dolarlık kaçış önerisi
26 Ağustos 2021 - 08:12 www.finansgundem.com

Afganistan'da kontrolün Taliban'a geçmesiyle binlerce kişi ülkeden kaçmaya çalışırken, ABD'li özel güvenlik şirketi kurucusu Eric Price, ek seferler düzenleyeceğini ve bilet başına 6 bin 500 dolar verenlere yardımcı olabileceğini söyledi.

Taliban'ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesiyle binlerce Afgan halen ülkeden kaçmaya çalışıyor. Reuters'a konuşan bir diplomat Kabil Havalimanı'nın 'inanılmaz kalabalık' olduğunu söylerken, Blackwater’ın kurucusu Afganistan'dan çıkmak isteyenlere 6 bin 500 dolar karşılığında yardımcı olabileceğini söyledi.

Wall Street Journal'da yer alan haberde, ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, tahliyelerin sürdüğü Kabil Havalimanı üzerinden ülkeden ayrılmak isteyenler için seferler düzenleyeceğini, bilet başına da 6 bin 500 dolar talep ettiğini söyledi.
Prince ayrıca ek ücret karşılığında evlerinden havaalanına güvenli bir şekilde geçmek isteyenlere yardım edileceğini söyledi. Prince'ın teklifine birçok kişi tepki gösterdi.

"İNANILMAZ KALABALIK"

Öte yandan Reuters’a konuşan ismi gizli tutulan bir diplomat, Kabil Havalimanı ve çevresinin ‘inanılmaz kalabalık’ olduğunu söyledi.

Diplomat, ABD pasaportu bulunan bin 500 kişinin havaalanına girmek için beklediğini söyledi.

Taliban yabancı askeri güçlerin 31 Ağustos’tan sonra ülkede kalmasına müsaade etmeyeceklerini belirtirken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 31 Ağustos’tan sonra da Afganistan’dan ayrılmak isteyen ABD’lilere izin verileceğini söyledi.

Polonya, güvenlik gerekçesiyle Afganistan’dan tahliyeleri durdurdu

 

Rusya'nın Afganistan'dan 4 uçakla tahliye operasyonu

 

Kabil’den kaçış uydudan böyle görüntülendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)