BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık6 bankadan 4.4 milyar kar bekleniyor----

6 bankadan 4.4 milyar kar bekleniyor

6 bankadan 4.4 milyar kar bekleniyor
28 Ocak 2013 - 15:45 www.finansgundem.com

İMKB'de işlem gören 6 büyük bankanın, 2012 son çeyrekte .4 milyar lira net kar açıklaması bekleniyor

İMKB'de işlem gören 6 büyük bankanın, 2012 son çeyrekte, bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 27.5 artışla toplam 4.4 milyar lira net kar açıklaması bekleniyor. Söz konusu artışta TÜFE'ye endeksli kağıtların marjlara olumlu etkisi, güçlü kredi büyümesi, iyi beklenen ticari kar ve takibe dönüşen kredi satışlarından elde edilen gelirlerin desteği etkili olacak.
Reuters'ın on kuruluşun katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre, son çeyrekte yıllık bazda en fazla kar artışını yüzde 82 ile Akbank'ın, yüzde 59 ile Vakıfbank'ın ve yüzde 41 ile Halkbank'ın elde etmesi bekleniyor.
HSBC'nin Türk bankalarının son çeyrek tahminlerinin ve değerlendirmelerinin yer aldığı raporda, "Haziran 2012'den itibaren başlayan faiz oranlarındaki düşüşün etkisiyle marjlar olumlu etkilendi, fonlama maliyetlerindeki düşüşün de sayesinde marjlardaki artış devam ediyor" denildi.
Ekonomi yetkilileri bankacılık sektöründe bu yıl yüzde 10-15 kar artışı olacağını tahmin ederken, sektörde yüzde 15-20 arasında da kredi büyümesi öngörülüyor.
Garanti Yatırım'ın değerlendirmesine göre de, bankaların son çeyrek karlarında, bankalarda hızlanan kredi hacmi büyümesi, mevduat faizlerindeki düşüşe paralel iyileşen marjlar, TÜFE endeksli kağıtlardaki getiri ve aktif kalitesindeki bozulmanın kısmen takipteki kredilerin satışlarıyla karşılanmasının etkili olduğu belirtildi.
Ekonomiyi soğutmak için alınan önlemlerle son yıllarda azalan karlar ve bozulan aktif kalitesi ile karşılaşan bankacılık sektörünün net karındaki artış hızı da bu süreçten etkilendi.
Sektör, 2010 yılını 21.9 milyar lira karla tamamladı. Bankaların net karı 2011 yılında yüzde10.3 gerileyerek 19.8 milyar lira olurken, Kasım 2012 itibariyle net dönem karı ise yüzde 19.3artışla 21.8 milyar lira oldu.
Bankaların 2012 dördüncü çeyrek net kâr tahminleri

Ankete katılanlar: Burgan Yatırım, EkspresInvest, Garanti Yatırım, Global Menkul Değerler, HSBC, İş Yatırım, Oyak Yatırım, Renaissance Capital, Tera Menkul, Yatırım Finansman
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)