BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem56 saat için marketler boşaldı, stoklar yapıldı----

56 saat için marketler boşaldı, stoklar yapıldı

56 saat için marketler boşaldı, stoklar yapıldı
06 Aralık 2020 - 11:09 www.finansgundem.com

Haftasonu tam yapılan sokağa çıkma yasağı öncesinde market rafları boşaldı. Evde vakit geçirecek vatandaş en çok temel gıda ürünleri ve atıştırmalık satın aldı. Bakkal ve marketlerde satışlar yüzde 17 arttı.

Cuma akşamından pazartesi sabahına dek sürecek olan 56 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesi özellikle perşembe ve cuma günü marketlerdeki görüntüler salgının ilk döneminde mart ayında marketlerde yaşanan sahneleri hatırlattı.

Marketlerin un, şeker ve bakliyat rafları boşalırken, benzin istasyonları da hızlı tüketilen gıdaların yanına un, bakliyat ve makarna ürünlerini dahil etti.

Marketlerde kısıtlama öncesi en yoğun reyonlardan biri de atıştırmalık ve içecek oldu. Hafta sonunu sinema ve oyun keyfine ayıran tüketici bu kategorideki satışları artırdı.

STOK SORUNU YOK!

Benzin istasyonlarında çoğunlukla yolculuk esnasında kolay ve hızlı tüketilebilen gıdalar olurken, bu kez raflarına daha önce yer vermedikleri un, makarna, bakliyat ürünlerini de dahil ettiler. Benzin istasyonu çalışanları, "Hafta sonu dönüşümlü olarak ya cumartesi ya da pazar açık oluyoruz. Acil ihtiyaçlar için raflara bu ürünleri de yerleştirdik. Satın alan da çok oluyor" bilgisini verdi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün ise vatandaşların panik olmaması gerektiğini belirterek, "Herhangi bir stok sorunu yaşanmaz. Ancak buna rağmen vatandaşlar hem kendilerini hem de marketlerde çalışan elemanların sağlığını tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.

KISITLAMADA MARKET AÇIK, PANİK GEREKSİZ

Sokağa çıkma yasakları öncesinde vatandaşların panik olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını, stok yapmanın da yersiz olduğunu anlatan Düzgün, "Marketler zaten açık, raflar boşaldıkça yenisi hemen rafa diziliyor'' dedi. Araçla dışarı çıkamayacak tüketicinin marketlere akın ettiğini kaydeden Düzgün, "İnsanlar haftalık market alışverişlerini yaptı ama bir alırken iki aldı. Sepet ortalaması arttı. Hafta sonu alışverişleri de hiç azımsanacak gibi değil. Bu kadar alışverişi beklemiyorduk" diye konuştu.

BAKKAL VE MARKETLERİN SATIŞI YÜZDE 17 ARTTI

Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre; Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte sokağa çıkma yasağının başladığı 4 Aralık'ta en çok atıştırmalık, alkolsüz içecekler ve kuruyemiş kategorilerinde ürünler alındı. 4 Aralık 21.00 itibarıyla hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bakkal ve market alışverişlerinde satış hacmini bir önceki haftaya göre yüzde 17 arttırdı. Geleneksel perakende kanallarının alışveriş datasını kaydederek, trendleri analiz eden Trendbox verilerine göre, 4 Aralık'ta alışverişin en yoğun olduğu saatler 19:00 ve 20:00 olurken, 11 Nisan yasağı öncesinin aksine bu defa vatandaşın temel gıda ürünlerinde stok yapmadığı gözlendi. Bunda yasak günlerinde temel ihtiyaçların karşılanacağı bakkal, market, kasap ve fırın gibi işyerlerinin saat 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstereceğinin önceden açıklanması etkili oldu.

Kısıtlamada alışveriş, seyahat ve cenazeler nasıl yapılacak?

Kısıtlamadan bagajda kaçtı!

Sokak kısıtlaması öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)