BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem500 yıllık İran halısı satılacakken yakalandı----

500 yıllık İran halısı satılacakken yakalandı

500 yıllık İran halısı satılacakken yakalandı
15 Aralık 2021 - 09:42 www.finansgundem.com

İstanbul Silivri’de geçen yıl Ağustos ayında bir evden çalınan 500 yıllık tarihi İran halısı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın aylar süren çalışmalarıyla bulundu.

 İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT(Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri; Ağustos 2020'de Silivri'de çalınan, üzerinde Safevi Hanedanlığına ait kompozisyonların yer aldığı, Şah Abbas'ın Osmanlı Devleti ile savaşının betimlendiği yaklaşık 500 yıllık İran ipek halısının aylarca izini sürdü.

Hummalı çalışmaların ardından heryerde aranan halının Fatih'te M.K., T.B. ve İ.A. isimli şüpheliler tarafından 300 bin Dolar karşılığında satışa çıkarıldığı belirlendi.

Suçüstü Operasyon

Operasyon için düğmeye basan JASAT ekipleri Fatih'te bulunan adrese baskın düzenledi. Baskında M.K., T.B. ve İ.A., Safevi Hanedanlığına ait İpek İran halısını 300 bin Dolar'a satmak isterken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan (M.K.), (T.B.) ve (İ.A.), ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilirken servet değerindeki tarihi halı ise sahibine teslim edildi.

Üzerinde Safevi Hanedanlığı’na ait kompozisyonların yer aldığı ve Osmanlı Devleti ile yapılan savaşın betimlendiği tarihi İran ipek halısının, 3 şüpheli tarafından yaklaşık 4 buçuk milyon liraya satışa sürüldüğü ortaya çıktı. Yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, ele geçirilen servet değerindeki halı ise tekrar sahibine teslim edildi.

Kaçakçılık operasyonu: 64 gözaltı!

 

Adana'da tarihi eser operasyonu!

 

Zonguldak'da 864 parça tarihi eser ele geçirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)