BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi500 milyon yatırım, 5 bin istihdam----

500 milyon yatırım, 5 bin istihdam

500 milyon yatırım, 5 bin istihdam
28 Nisan 2013 - 10:10 www.finansgundem.com

Şanlıurfa’ya yapılmak istenen toplam yatırım tutarı 500 milyon liraya ulaştı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Çıkartılan son teşvik yasası ile yatırım açısından en cazip il Şanlıurfa oldu. İlimizde yatırım yapma talebinde bulunan sanayicilerin toplam yatırım tutarı 500 milyon liraya ulaştı” dedi. Vali Güvenç şöyle devam etti:
“İlimiz en cazip, yatırıma en uygun iller arasında bulunuyor. Gerek huzur bakımından, gerek sanayicinin olmazsa olmazı ulaşım, iletişim ve insan kaynakları bakımından Şanlıurfa en cazip illerden biri. Ayrıca coğrafi konum bakımından Ortadoğu’ya açılan kapı biziz. Ortadoğu’da tam olarak huzur sağlandığında bu şehir sadece Türkiye’nin değil tüm bölgenin cazibe merkezi olacak. Zengin tarımsal potansiyeliyle, zengin turizm potansiyeliyle buna en güçlü aday.”
Umut Göbeklitepe...
Şanlıurfa’nın önemli bir turizm şehri olduğunu kaydeden Güvenç, Göbeklitepe buluntularıyla bütün dünyanın gözünün Şanlıurfa’ya çevrildiğini söyledi. Güvenç şunları kaydetti:
“Göbeklitepe’de ortaya çıkarılan dünyanın en eski tapınağı 11 bin 500 yıllık. Biliminsanları Göbeklitepe’ye tarihi değiştirecek bir keşif gözüyle bakıyorlar. Çok yakın bir zamanda ilimiz uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelecek. Milattan sonra 2. yüzyıla ait mozaiklerin konulacağı bir müze inşa ediyoruz. Bu müze Türkiye’nin en büyük müzesi olacak.”
Şanlıurfa’ya Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Bölge 5 bin kişilik istihdam sağlayacak. TİM Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu, Şanlıurfa’da kümelenme metoduyla sektöre yönelik bir üretim üssü kuruyor. (Fehim Genç-Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)