BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa5 AB ülkesinde bütçe açığı tehlikesi----

5 AB ülkesinde bütçe açığı tehlikesi

5 AB ülkesinde bütçe açığı tehlikesi
21 Mart 2016 - 13:50 www.finansgundem.com

Bu yıl 5 AB ülkesi yüzde 3'lük bütçe açığı sınırını aşabilir

Avrupa Birliği'nde (AB) konu mali disipline geldiği zaman, sihirli numara üçtür.

Bütçe açığı sınırının GSYİH'nin yüzde 3'ü kadar olduğu AB'de, Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre beş ülke bu yıl bu sınırı aşacak.

Söz konusu ülkeler, aralarında Avrupa'nın en büyük beş ekonomisinden üçünün bulunduğu İngiltere, Fransa, İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan beşlisi. Finlandiya, Polonya ve Romanya ise bütçe açığının eşiğinde duruyor.

AB, hükümetlerin bütçe açıklarını daraltmaları konusunda ısrar ediyor. AB'ye göre söz konusu ülkelerin bütçe açıklarının GSYİH'lerinin yüzde 3'ü seviyesini aşamaması gerekirken, toplan borç miktarının ise GSYİH'nin yüzde 60'ı ile sınırlandırılması gerektiğini ya da cezalarla karşı karşıya kalacaklarını belirtiyor. 1998 yılında yapılan bütçe takibini güçlendirmeyi hedefleyen istikrar ve büyüme anlaşmasından bu yana, 28 üyeli birlikten 25'i açık limitini aştı. İsveç, Estonya ve Lüksemburg ise bütçe açığı sınırını aşmayan üç ülke konumunda bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)