BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem40 itfaiye kurtaramadı----

40 itfaiye kurtaramadı

40 itfaiye kurtaramadı
06 Şubat 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

Tuzla'da boya fabrikasında çıkan yangın 2.5 saat sonra kontrol altına alındı.

Tuzla Tepeören bölgesindeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'nde bulunan Fasa adlı bir boya fabrikasında büyük yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet uzmanını bölgeye gönderdi. Yangının büyümesi üzerine havadan müdahale de başladı. Yangın yoğun müdahaleler sonucunda saat 17.00 civarında kontrol altına alındı.Tepeören bölgesinde bulunan İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki fabrikadaki yangın saat 14.30 sıralarında çıktı. Alev alev yanan fabrikada patlamalar da meydana geldi. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, yangının bir kamyona kimyasal madde yüklendiği sırada statik elektrik yüzünden çıktığını söyledi.
Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi  yaptı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir,  Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kartal'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için de destek istendiği öğrenildi.
Söndürme çalışmalarında 40 itfaiye ile 150 personelin görev yaptığı  kaydedildi. Çevre belediyelerden de tanklarla su takviyesi yapıldı. Yangın gelen bilgilere göre saat 17.00 civarında kontrol altına alındı.
KIZILAY DA DEVREDE
Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet  uzmanını bölgeye gönderdi.
Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Tuzla'da organize sanayi  bölgesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında yangın çıktığı, olay yerine  çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildiği belirtildi. Açıklamada, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve Marmara Afet Operasyon  Merkezi'nden 2 öncü araçla olay yerine ulaşan 4 afet uzmanının ihtiyaç tespit  çalışmalarına başladığı, bölgede çalışma yapan görevlilere destek sağlamak için  de bir ikram aracının olay yerine sevk edildiği belirtildi.
"RİSKLİ VE ZOR SÖNDÜRÜLECEK BİR YER”
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, yangınla ilgili “Riskli ve zor söndürülecek bir yer” dedi.
Yangının bir depolama ünitesinde çıktığını kaydeden Yazıcı, “Dolayısıyla  riskli bir yer ve zor söndürülecek bir yer. Anadolu itfaiye ekipleri alarmda.  Hava desteği de istendi. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alınır” dedi.
Deponun standartlara uygun olduğunu belirten Yazıcı, “Daha önce Organize  Sanayi Bölgesi'ndeki yangını hatırlarsanız o firma uluslararası bir firmaydı.  Uluslararası ölçekte son teknolojiyi kullanmıştı. Ancak sektör zor bir sektör.  Solvent gibi bir maddeden bahsediyoruz” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)