BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin4 kültürel miras daha UNESCO listesine alındı----

4 kültürel miras daha UNESCO listesine alındı

4 kültürel miras daha UNESCO listesine alındı
06 Aralık 2023 - 13:30 www.finansgundem.com

Bakan Ersoy, Türkiye'nin 4 kültürel mirasının daha UNESCO tarafından koruma altına alındığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin 4 kültürel mirası daha Botsvana’nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen '18'inci UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nın oturumunda koruma altına alındı.

Türkiye’nin yaşayan mirasları olan 'Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası', 'İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler', 'Sedef Kakma Sanatı' ile 'Tezhip Sanatı' UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi’ne kaydedildi.

Türkiye bu kararla 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine en çok unsur kaydettiren ülkeler sıralamasında bir basamak yükselerek 2’nci sıraya yerleşti.


BAKAN ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, zeytin yetiştiriciliğinin dün listeye kaydedilmesinin ardından yeni unsurların da bugün UNESCO’ya dahil olmasını 'UNESCO'dan beklenen müjde geldi' notuyla sosyal medyada paylaşım yaparak duyurdu.

Ersoy, "UNESCO'nun koruma altına aldığı yeni kültürel değerlerimiz hayırlı olsun. İftar Gelenekleri, Sedef Kakma Sanatı, Tezhip Sanatı, Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası. Türkiye aynı zamanda, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin zeytin yetiştiriciliği UNESCO listesine alındı

 

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı

 

Serim: Türk kahvesi UNESCO'nun kültür mirası listesine giren ilk içecek oldu

 

Unesco listesindeki Hierapolis'te yıkılma tehlikesi!

 





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)