BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 Genel Başkan adayından açıklama: Buradayız----

4 Genel Başkan adayından açıklama: Buradayız

4 Genel Başkan adayından açıklama: Buradayız
15 Mayıs 2016 - 08:46 www.finansgundem.com

MHP’de genel başkan adayları, önceki gün yaşanan hukuk krizinin ardından dün yeni stratejilerini belirlemek üzere yoğun bir trafik yaşadı.

Genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önceki gece saatlerinde bir araya geldi. Akşener’in dün sabah bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Ancak Akşener, basın toplantısından vazgeçti. Bunun yerine 4 aday ortak basın açıklaması yapıp, Adalet Bakanlığı’ndan telefonla işlemlerin durduğunu, Bakan Bekir Bozdağ’ın bizzat müdahil olduğunu ve siyasi baskıyla kurultay yapılmasının kolluk marifetiyle engellenmesi talimatının verildiğini öne sürdü. Açıklamada, dört aday “Yarın (bugün) o adreste olacağız” dedi.

BİZ ŞOV MERAKLISI DEĞİLİZ

Akşener dün Büyük Anadolu Oteli’nde keşfe gitti. Yoğun güvenlik önlemleri ve TOMA’larla karşılaştı. Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada “Şifahi olarak verildiği anlaşılan emirle polis çocukları oraya dikerek bizimle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Oraya ‘dantel kafalı çakma kahramanları’ getirin de görelim” dedi. Akşener Hürriyet’e yaptığı açıklamada da “Şov meraklısı değiliz. Bu nedenle sadece 4 genel başkan adayı aynı arabayla oraya yarın (bugün) gideceğiz ve bir arkadaşımız ortak açıklamamızı yapacak” diye konuştu.

TARLADA KURULTAY OLMAZ

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan ise bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Biz o adrese, kongreyi yapmak üzere gideceğiz. Bariyerler, güvenlik güçleri olduğu takdirde bir yarma hareketi, farklı manaya gelecek taşkınlık içinde olmayı düşünmüyoruz. Hukuk içinde kalacağız” dedi. Dün akşam saatlerinde ise Aydın, Oğan ve Özdağ tekrar bir araya geldi. Akşener’le de telefonla görüşüp bugünkü stratejilerinin ne olacağı konusunu görüştüler. Genel başkan adayları “Tarlada kurultay olmaz” diyerek Yargıtay kararının beklenmesi konusunda görüş birliğine vardı. 4 aday bugün Büyük Anadolu Oteli önüne gidecek ve baskı iddialarını tekrar dile getiren bir metin okuyacaklar.

HUKUKEN MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır Hüriyet’e yaptığı açıklamada “548 delegenin iradesini, hakkını ve hukukunu korumak için adli ve idari merciler nezdinde gerekli girişimleri yapmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Son durumu değerlendirdik. Kongrenin yapılması hukuken mümkün görülmüyor. Hukuk önümüzü kesti” dedi. Sağır ile heyet üyesi Mehmet Bilgiç ortak açıklamalarında ise ‘yargının hukuk dışı, siyasi yönetsel eylemle işlevsiz bırakıldığını’ savunarak “Bütün baskı ve hukuk dışı yöntemlere rağmen, Çağrı Heyetimiz kamuoyu nezdinde elde ettiği siyasi meşruiyetini hukuki meşruiyetle güçlendirerek, kongremizi gerçekleştirmek üzere her türlü çabayı göstermeye, devam edecektir” ifadesine yer verdi.

İFTİRA VE AHLAKSIZLIK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter’dan  yaptığı açıklamada, sürece müdahale iddialarını yalanladı ve özetle şöyle dedi: “MHP büyük kongresiyle ilgili hukuki süreçlere; AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları, büyük bir iftiradır. Parti içi rekabette, delege ve kamuoyunda daha güçlü olmak için AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması, ahlaksızlıktır. Kongre tartışmaları, MHP’nin iç işidir; bizi ilgilendirmez. Bizi bu sürece müdahilmiş gibi göstermek, iftirayı hakikate çevirmez. Siyasetin mahkemeye düşmesi,siyasi mücadelenin mahkeme kararıyla yapılması/yargının siyaseti dizaynı, demokratik hukuk devletine aykırıdır. Adalet Bakanlığı re’sen görüş bildirmemiş, ilgili 25. İcra Dairesi’nin yazılı talebi üzerine görüş bildirmiştir. İcra Dairesi’ne gönderilen yazıyı, mahkemeye göndermiş gibi gösterip,bunu yargıya müdahale olarak takdim, gerçeği çarpıtan algı operasyonudur. Gerçekleri çarpıtarak aktarmak veya olmayanı varmış gibi takdim, iyi niyetli ve ahlaklı insanların yapacağı iş değildir.”

TOMA’LI BARİKAT

Ankara Valiliği’nin ‘yapılamaz’ dediği, MHP Genel Merkezi ile muhalifler arasında nefes kesen bir hukuk savaşına neden olan MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı için tutulan Büyük Anadolu Oteli çevresinde ve otele giden tüm yollarda polis, dün sabahtan itibaren barikat kurdu. Otelin ana giriş yoluna iki TOMA yerleştirildi. Otel personeli ve müşterilerin geçişine izin verildi. Kurultay delegesi olabilecek kimse yaklaştırılmadı. Önlemlerin yarına kadar süreceği belirtildi. (Mert Gökhan Koç / Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali15 Mayıs 2016 10:13

    Seçimden kaç, kongre isteme, hükümet olmaya hayır, seçime hayır.Her şeye hayır. İşte aranan lider bu.