BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak2B'lerle ilgili önemli gelişme----

2B'lerle ilgili önemli gelişme

2B'lerle ilgili önemli gelişme
22 Şubat 2013 - 15:19 www.finansgundem.com

Ak Parti, 2B arazilerinin satışında değişkliğine gidiyor

Ak Parti Milletvekili Nurettin Canikli, tarım arazilerinde rayiç bedelin yüzde 70'i yerine yüzde 50'sinin ödeneceğini açıkladı.
Öte yandan dün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin 3 yıldan 5 yıla, mücavir alan dışındaki 2B arazileri için yapılan taksit süresinin de 4 yıldan 6 yıla çıkarılabileceğini açıklamıştı. Şimşek, "Bu konu üzerinde çalışılıyor” demişti.
Elde edilen gelir nerede kullanılacak.
2B taşınmazlarından, bedelsiz iade edilen, proje alanında kalan, kamu hizmetine ayrılanlar ve özel kanunlar kapsamında kalanlar satılamayacak. 2B arazilerinin satışından bu yıl için 4,8 milyar lira gelir planlanmakla birlikte toplam 9,8 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor. Bu gelirlerin yüzde 3'ü tarihi eserlerin onarımı, yüzde 15,2'si afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, kalanı bütçe imkanları dahilinde yeni orman alanlarının oluşturulması amacıyla kullanılacak.
Hak sahibi vatandaşlar, satış sürecinde karşılaşacakları problemler ile tereddüt edecekleri hususlar hakkında '[email protected]' adresine gönderecekleri elektronik postalar veya Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile defterdarlık ve malmüdürlükleri aracılığıyla bilgi edinebilecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)