BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"24 bin girişimciden 12 bini kadın"----

"24 bin girişimciden 12 bini kadın"

24 bin girişimciden 12 bini kadın
08 Nisan 2016 - 16:22 www.finansgundem.com

KOSGEB tarafından bugüne kadar 422 bin kişiye verilen girişimcilik eğitimi sonrası iş kurmak isteyen ve destek alan 24 bin kişinin yüzde 49'unu kadınlar oluşturuyor

KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, girişimcilik konusunda 422 bin  vatandaşa girişimcilik kültürünü vermek adına uygulamalı girişimcilik eğitimleri  verdiklerini belirtti.

Bu eğitimler sonucunda yaklaşık 24 bin girişimcinin de iş kurmasını  destekleyerek onların birer KOBİ birer büyük işletme olmaları yolunda ilerlemesi  için katkı verdiklerini anlatan Özyılmaz, şunları söyledi:

"Zaten başarıyı yakalamak istiyorsak, 2023 hedeflerine ulaşmak  istiyorsak zaten girişimciliğimizi, Ar-Ge'yi ve inovasyonumuzu da geliştirmek  zorundayız. Bu kapsamda zaten biz girişimcilik destek programında özellikle  gençlerimizin, kadınlarımızın, iş kurmak isteyen insanlarımızın daha nitelikli  daha iyi iş kurabilmelerine destek oranlarımızda da yüzde 50'den fazla bir artış  sağladık. Şu anda zaten girişimcilik destek programında da 50 bin liraya kadar  hibe 100 bin liraya kadar olan geri ödeme şeklindeki destek sürecimiz de devam  etmekte."

Girişimcilerin hemen hemen yarısının kadınlardan oluşmasının çok güzel  bir durum olduğunu, kadınların da artık ekonomide söz sahibi konumuna  geldiklerini aktaran Özyılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ülkemizde çok güzel bir başarı elde ettik. Bugüne kadar yaklaşık 24  bin girişimciyi destekledik. Desteklediğimiz firmaları araştırdığımızda bunların  yüzde 49'unu kadın girişimcilerimizden oluştuğunu belirledik. Bu da ülkemizde  artık kadınların da iş gücüne katılmaları, onların da kendi sosyal hayatlarını  idame etmeleri ve ekonomide onların da söz sahibi olmalarının aslında ciddi  anlamda bir mesafesi olarak değerlendirilebilecektir. Bu alanda biz zaten  kadınlarımıza, gazilerimize, şehit yakınlarımıza ve engelli vatandaşlarımıza  yönelik normal desteklerde kullandığımız oranlara ilaveten yüzde 20 daha fazla  destekliyoruz. Bu alanda da zaten onların iş kurmasını teşvik etmek adına pozitif  ayrımcılık yapıyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)