BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar210 milyon dolarlık şifre krizi! İki tahmin hakkı kaldı----

210 milyon dolarlık şifre krizi! İki tahmin hakkı kaldı

210 milyon dolarlık şifre krizi! İki tahmin hakkı kaldı
14 Şubat 2024 - 15:57 www.finansgundem.com

Stefan Thomas, yaklaşık 210 milyon dolarlık Bitcoin hesabının şifresini unuttu. ABD'nin San Francisco kentinde yaşayan Thomas, 10 deneme hakkından 8'ini son 10 yılda kullandığını söyledi.

Dünyanın en yaygın kripto para birimi Bitcoin kullanıcıları, dijital şifrelerini unutması sonucu ciddi miktarda para kaybediyor.

Alman doğumlu girişimci Stefan Thomas, 2011 yılında 7002 adet bitcoin satın aldığını fakat bitcoini sakladığı sanal cüzdanının şifresini unuttuğunu açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre Thomas'ın 210 milyon dolar değerindeki cüzdanının şifresini bulması için iki tahmin hakkı kaldı.

Bu denemelerde de başarıya ulaşamaması durumunda parayı sonsuza dek kaybedecek Thomas, "Şifremi kaybettiğim için tam bir salak gibi hissediyorum" dedi. 

Fakat Thomas yalnız da değil... Bitcoine yatırım yapanlar arasında şifrelerini unutup paraya erişimlerini kaybeden binlerce insan bulunuyor. Resmi verilere göre şu an yaklaşık 150 milyar dolarlık bitcoinin erişilemez hale geldiği tahmin ediliyor. 

Thomas, "Tamamen depresyondaydım. Geceleri uyuyamıyordum. Depresyondaydım. Fakat para kaybetmek bir yana, bu kadar önemli bir şeyi kaybettiğim için kendime inanamıyordum. Bana çok sayıda insan şifreleri bulmak için yardım talebinde bulundu. Bir 'kahin' bana ulaşıp özel güçleriyle şifreyi bulmama yardım etmek istedi" dedi.

USB SEÇENEĞİ

Ancak Thomas tamamen pes etmediğini söyledi. İki denemesinin yanı sıra çok daha riskli bir seçeneğin olduğunu söyledi. Thomas, "USB belleği parçalara ayırmanız ve ardından taramalı elektron mikroskobu kullanarak çipin kendisini katman katman çıkarmanız gerekir" diyerek parasını geri alabilmesinin son olası yolunu açıkladı. Thomas, "Ancak bu inanılmaz derecede zaman alıcı: bir laboratuvara ve uzmanlara ihtiyacınız var ve her şey çok paraya mal oluyor. Ve sonuç çok belirsiz" ifadesini kullandı. 

Thomas, o günden beri hayatın devam ettiğini ve kendisini işine vermeye başladığını söylerken, "Tekrar hayata dönmek zorunda kaldım. İşime geri döndüm ve yeni bitcoinler aldım" dedi.

Bitcoin 50 bin doları aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)