BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2071'in suyu tamam gerisi kasada----

2071'in suyu tamam gerisi kasada

2071'in suyu tamam gerisi kasada
19 Mayıs 2014 - 05:36 www.finansgundem.com

"İstanbul'un 57 yıllık su sorunu halledildi" diyen Eroğlu devam etti: Sonrasını soranlara "Bakanlık kasasına tavsiye mektubu bırakacağım" diyorum

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afrika’nın su sorununun çözülmesi için kendisine ziyaretler yapıldığını belirtirken “yakında Afrika’ya gidersem şaşırmayın” dedi.

Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberinde kuraklık tartışmalarının yaşandığı süreçte 2071 yılına kadar İstanbul’u su sorunundan kurtardıklarını belirten Eroğlu, “2071 yılından sonra ne olacak, diye soranlara, ‘bakanlığın kasasına bir mektup bırakıp tavsiyelerde bulunacağım’ diyorum. Artık o zamanki bakan ne yaparsa...”diye konuştu. Eroğlu, çeşmeden su içilmesini tavsiye etti.

Eroğlu, TBMM’deki özel sohbetinde mayıs ayında yağış oranın oldukça yükseldiğini belirtirken, “Geçen İstanbul da bir toplantı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Genel Sekreter ve DSİ’den arkadaşlarla birlikte bir toplantı yaptık. Kuraklık var yani, onu söyleyeyim. Bu, CHP döneminde olsa, insanlar susuzluktan kırılırdı. Biz aldığımız tedbirlerle bunu atlatacağız” diye konuştu.

‘HEP KRİZ YÖNETTİM’

Yalova’ya gideceklerini belirten Eroğlu, “seçim öncesi çalışmak için mi?” sorusuna, “Hayır, seçim çalışmaları yapmıyoruz biz. Temel atma törenleri yapacağız. Allah’ın izni ile Türkiye’nin bir elli yılını kurtaracağız” karşılığını verdi. Eroğlu, şöyle devam etti:
“Geçmişte bir toplantı yapmıştık. 2071 yılına kadar İstanbul’un su sorunu kurtarıyoruz. Oradan biri sordu. 2071 yılından sonra ne olacak? Ben de ‘bakanlığın kasasına bir mektup bırakıp tavsiyelerde bulunacağım’ dedim. Artık o zaman ki bakan ne yaparsa... Ben şimdiye kadar hep kriz yönettim. Ankara’da İzmir’de Şanlıurfa’da, Hakkâri’de hep kriz yönettik. Kriz yönetmeye alıştık artık. Bizim bu tecrübelerimiz boşa gitmesin.”

AFRİKA'DAN GELİYORLAR

Eroğlu, Afrika’dan bakan eşliğinde bir heyetin kendisine geleceğini belirterek, “Heralde ‘Afrika’nın su sorunu çöz’ diye geliyorlar. Yakında Afrika’ya gidersem şaşırmayın” diye konuştu. Eroğlu, şunları kaydetti:

“Bu yaz herhangi bir yerde su kesintisi olacağını sanmam. Ankara’da da bir kesinti olacağını sanmam. 2007 yılında Ankara’da bir kesinti oldu. Baraj seviyesi sıfır iken dahi Ankara’ya su verdik. Bir teknik var onu uyguladık. Kızılırmak suyu çok önemlidir biliyorsunuz. Ankara’da iki yıl kuraklık olsa Ankara susuz kalıyordu. Kızılırmak projesi uygulamaya konuldu. Gerede suyu gelene kadar Kızılırmak Ankara’nın sigortasıdır. Kızılırmak projesi arıtılıyor. Onda bir sorun yok. 

Bakın Ankara’nın 1 hafta ya da 10 gün susuz kalmasının faturası Kızılırmak projesinin faturasından 10 kat daha yüksektir. İnsanlar temizlenemeyecek, salgınlar başlayacak. Onun için sigortasıdır diyoruz. Ankara için tam 32 kilometre dünyanın en büyük içme suyu tünelini yapıyoruz. Ankara için 2061 yılı garanti. Su sıkıntısı yok.”

‘ÇEŞMEDEN SU İÇİN’

Bakan Eroğlu, Ankara, İstanbul gibi yerlerde suyun çok iyi kontrol edildiğini belirtirken, “Çeşmelerden rahatlıkla su içilebilir. Şehirlerin gelişmişlik parametrelerinden birisidir çeşmelerden su içmek. Biz İstanbul’dan her gün 400 noktadan su numuneleri alarak inceliyoruz. İstanbul’da klorlama yerine ön olarak ozonlama yapıyoruz. Sanıyorum yakın bir zamanda Ankara’da da bu yapılacak. Dezenfeksiyon yapılıyor. Bunun için ben bir çok yerde bunu öneriyorum” diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)