BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2007'de Vehbi Koç Vakfı'ndan ödül almıştı----

2007'de Vehbi Koç Vakfı'ndan ödül almıştı

2007'de Vehbi Koç Vakfı'ndan ödül almıştı
08 Ekim 2015 - 07:40 www.finansgundem.com

2015 Nobel Kimya ödülünü kazanarak tüm Türkiye'nin gururu olan Prof. Dr. Aziz Sancar, 2007'de Koç Vakfı tarafından ödüllendirilmişti

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından verilen 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar tüm Türkiye'nin gururu oldu.

1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğan Aziz Sancar, DNA çalışmalarıyla tanınan bir bilim insanı. Şu anda Kuzey Carolina Üniversitesi Üniversitesi Tıp Okulu'nda Biyokimya ve Biyofizik profesörü.



İşte Aziz Sancar'ın biyografisi...

Mardin Savur'da, 1946 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Savur'da iki yıl doktor olarak çalıştıktan sonra, Dallas'ta Teksas Üniversitesinde doktorasını, Moleküler Biyoloji dalında, DNA onarımı üzerinde 1977 yılında tamamladı. Dr. Sancar Yale Üniversitesi'nde yine DNA onarımı dalında doçentlik tezini tamamladı. 1982 yılında UNC Chapel Hill'de Biyokimya ve Biyofizik alanlarında çalıştı. Burada da DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi ve Biyolojik saat üzerinde çalıştı. 288 makale ve 33 kitap yayınladı. Prof. Sancar, ABD 'de Ulusal Bilimler Akademisi ve Amerikan Sanat ve Bilimler Akademisi, Türk Bilimler Akademisi üyesidir.

ÖDÜLÜNÜ MUSTAFA KOÇ'UN ELİNDEN ALMIŞTI

Prof. Dr. Aziz Vehbi Koç Vakfı'nda 2007 Koç Vakfı tarafındna ödüllendirilmişti. Vehbi Koç Ödülü, her yıl eğitim, sağlık veya kültür alanlarından herhangi birinde, Türkiye’nin ve Türk insanının gelişimine önemli katkıda bulunmuş kişi  veya kurumlara veriliyor.
Aziz Sancar 2007'de ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un elinden almıştı. 

TÜRK EVİ'NİN KURUCUSU

Sancar, Chapel Hill'de eşi Gwen Sancar ile yaşıyor. Aziz ve Gwen Sancar, Carolina'daki Türk Evi'nin kurucuları.



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)