BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 ton Venezuela altını Rusya'ya uçtu iddiası----

20 ton Venezuela altını Rusya'ya uçtu iddiası

20 ton Venezuela altını Rusya'ya uçtu iddiası
31 Ocak 2019 - 12:02 www.finansgundem.com

Venezuelalı parlamenter Jose Guerra, bir Rus Boeing 777 uçağının ülkenin merkez bankasından 20 ton altını götürmek için başkent Karakas’a indiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Guerra, Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma bir kanıt getirmedi. Ancak Guerra’nın eski bir merkez bankası ekonomisti olması iddianın Batı basınında ciddiye alınmasına neden oldu. Öte yandan Amerikan Bloomberg Ajansı’na bilgi veren bir Venezuelalı yetkili ise merkez bankasındaki tüm altının yüzde 20’sine denk gelen 840 milyon değerindeki 20 ton altının yer değiştirmek üzere ayrıldığını doğruladı.

Venezuela’yı çalkalayan olaylar, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ikinci kez devlet başkanlığı seçimini kazanması ve 10 Ocak’ta  göreve başlamasından sonra gelişti.

Muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak’ta kendisini “devlet başkanı” ilan etti. Maduro ise ABDtarafından hazırlanan bir darbeyle karşı karşıya olduğunu belirterek ABD yönetimiyle ilişkileri kestiğini duyurdu.

Bloomberg ABD’nin yaptırımları nedeniyle finansal olarak zor durumda olan Maduro’nun ülkenin yurtiçi ve yurtdışında sahip olduğu 200 ton civarındaki altınla Rusya ve Çin’e borç ödeyebileceğini ve gıda alımı yapabileceğini yazdı. 

‘Herkes korksun...’

Venezuela’nın yıllardır askerlerin kontrolünde altın madenciliğini hızlandırdığını belirten ajans devlet rafinerisi Minerven tarafından külçe haline getirilen altınların askeri araçlarla taşındığını kaydetti.  

Geçen hafta İngiltere Merkez Bankası kendi kasasında bulunan Venezuela’nın 1.2 milyar dolarlık altınını Maduro yönetimine vermeyi reddetmişti.  

Pazartesi Moskova merkezli Rus charter şirketi Nordwind Airlines’e ait bir uçak başkente geldi. Bloomberg’in haberine göre, Maliye Bakanı Simon Zerpa ülkenin altını konusunda yorum yapmazken, “Herkes korksun diye her hafta Rus ve Türk uçakları çağıracağım” dedi. Rus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü söz konusu uçakla ilgili bilgileri olmadığını söyledi. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cahilsiniz31 Ocak 2019 21:19

    Com cahilsiniz..

  • MaduroIsADictator31 Ocak 2019 14:51

    Diktatörler hep aynı, halklarının servetlerini şahıslarinds topluyorlar veya eşek yüküyle rüşvet alıyorlar. Ve ülke olarak bu diktatörün arkasında duruyoruz ya. Başka da bişey demiyorum.