BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 saniyede sonuç veren korona virüs testine onay----

20 saniyede sonuç veren korona virüs testine onay

20 saniyede sonuç veren korona virüs testine onay
27 Mart 2021 - 01:06 www.finansgundem.com

Virolens Testi olarak adlandırılan ve İngiliz şirketler iAbra ile TT Electronics’in geliştirdiği Corona virüsü testi tükürük örneği üzerinde yapılıyor

İngiltere’de 20 saniyede sonuç veren korona virüs testi onaylandı. Test bir süredir Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda yolcular üzerinde deneniyordu.

Virolens Testi olarak adlandırılan ve İngiliz şirketler iAbra ile TT Electronics’in geliştirdiği korona virüs testi tükürük örneği üzerinde yapılıyor.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) onay başvurusunu kabul ettiği Virolens testinin dağıtımından sorumlu Histate firması yetkilileri, dağıtıma hemen başlanacağını, önümüzdeki aylarda da dağıtım alanlarının genişleteceğini söyledi.

Hızlı sonuç veren korona testlerinin ilk aşamada öncelikle havaalanları, işletmeler ve spor tesislerinde kullanılması planlanıyor.

Histate’den yapılan açıklamada, 20 saniyelik testin yanlış negatif sonuç verme oranının yüzde 0,09, yanlış pozitif verme oranının ise yüzde 0,03 olduğu belirtildi.

Korona virüse karşı şu ana kadar bir dizi farklı test kiti geliştirildi. Bunlar arasında bazıları vücutta, virüsün taşıdığı genetik bir molekül olup olmadığına bakarken, diğer tür testlerde virüse karşı antikor üretimine neden olan antijenler aranıyor. Her iki tür testte de burundan ve boğazdan alınan kültür örnekleri kullanılırken, moleküler testlerde tükürük ya da diğer vücut sıvıları kullanılabiliyor. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)