BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 bin kişi meclisi ablukaya aldı----

20 bin kişi meclisi ablukaya aldı

20 bin kişi meclisi ablukaya aldı
24 Temmuz 2013 - 23:35 www.finansgundem.com

Hükümetin istifasını isteyen 20 bin eylemci parlamentoyu kuşattı. Polis omuz omuza vermiş meclisi savunuyor...

Bulgaristan’da 2.5 ay önce Sosyalist Parti ile üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin oluşturduğu koalisyonun istifa etmesi için başlatılan eylemlerde gerginlik giderek artıyor. Bulgar meclisinde dün gece bütçe görüşmelerinden sonra bakan ve milletvekillerinin protestocular tarafından özel otomobillerle çıkışına izin vermemesiyle başlayan kriz sürüyor.
Polisin sabah saat 05.00’te bakan ve milletvekillerini parlamentodan otobüs ile çıkarmak istediği sırada taşlı, sopalı ve yumurtalı saldırganlar ile aralarında çıkan arbede sonrası eylemciler bu aksam saat 19.00’de yeniden meclisin önünde toplandı. Başkent Sofya’da önce Cumhurbaşkanlığı binası önünde bir araya gelen eylemciler ellerinde Bulgar bayrakları, hükümet istifa sloganları atarak meclise yürüdü. Düdük ve çan çalarak yürüyen protestocuların yürüyüşüne davul çalanlar da eşlik etti.
AB'NİN EN YOKSUL ÜLKESİ
İktidarın büyük ortağı Sosyalist Parti aleyhine sloganlar atan eylemciler meclisin önüne geldiklerinde polis barikatı ile karşılaştı. Meclisin etrafını omuz omuza vermiş Bulgar polisi tarafından karşılanan eylemcilerin birkaç kez meclise girme girişimi önlendi. Parlamento önünde hükümet aleyhine slogan atan yaklaşık 20 bin kişi ülkede yaşanan ekonomik krizi protesto ediyor. Siyasi gözlemciler, AB ülkeleri arasında en yoksul olan Bulgaristan’da yaşanan krizin çözümünün kısa sürede mümkün olmadığını dile getiriyor.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • patern25 Temmuz 2013 01:09

    patern tanıdık gelmedi mi?

  • Halim25 Temmuz 2013 00:26

    Başlıklar biraz provakatif değil mi?

  • mehmet25 Temmuz 2013 00:03

    merkel bulgaristanda olan bu olayları yapan masum çocuklar tedirgin olmana gerek yok yalnız bu hareket domino etkisi yaparsa solugu almanyada alır bu masum çocukları ozaman anlarsın herhalde

  • emre25 Temmuz 2013 00:00

    TÜrkiye'de yaşayanlar çok mu zengin ?!!! Ne yediklerini iyi biliyoruz varoş mahallerinde yaşayanların 3 öğüne makarna-bulgur.Bulgaristan vatandaşıyım sayın borsagundem editörü benden iyi bilemezsin !

  • mehmet25 Temmuz 2013 00:00

    hadi merkel mısırda demokrasiye demokrasi diyemedin bulgaristanda olan bu harekete ne diyeceksin çok merak ediyorum