BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 doz aşı olmayan kahvehane ve kıraathaneye alınmayacak----

2 doz aşı olmayan kahvehane ve kıraathaneye alınmayacak

2 doz aşı olmayan kahvehane ve kıraathaneye alınmayacak
04 Ağustos 2021 - 19:44 www.finansgundem.com

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, iki doz aşısını yaptırmayan müşterilerini yarından itibaren iş yerlerine almayacaklarını açıkladı.

Aşı randevusuna ve aşılamaya gidilmemesi kahveci esnafını harekete geçirdi. Sosyal buluşma noktalarından biri olan kahvehane, kıraathane ve kafeler için federasyon yaptırım kararı aldı.

En fazla mağduriyet yaşayan kesimin kahvehane, kıraathane işletmesi yapan esnaf olduğunu aktaran Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, kahvehanelerin corona virüsüyle ile mücadele kapsamında 130 bin esnafın 16 Mart 2020 tarihinde iş yerini kapattığını, aralıklarla açılm da olsa 16 ay oyun yasağı ile maddi ve manevi zor günler yaşandığını söyledi.

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

1 Temmuz tarihinde kontrollü normalleşmeye geçilmesine rağmen havaların ısınmasıyla rehavet yaşandığını belirten Ağaoğlu, şunları söyledi:

Bazı vatandaşlarımızın aşı olmamaları ayrıca corona virüsüne kıyasla daha hızlı yayılan mutant virüs sebebiyle de vaka sayılarında büyük bir artış olduğu ve vefat sayılarının arttığı gözleniyor.

Çok büyük ümitlerle başladığımız normalleşme sürecinin salgının artması sebebiyle tekrar sona ermesi ve kısıtlamalar yaşanmasının hem ülkemiz ekonomisine hem de esnafımıza çok derin yaralar açacağı aşikardır.

Kısıtlamalar sebebiyle zor günler geçiren kahvehane ve kıraathane işletmecisi esnaflarımızın tekrar kapanmayı kaldıracak gücü kalmamıştır. Bu sebeple Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu ve federasyona bağlı meslek odaları olarak aldığımız karar doğrultusunda yarından itibaren ülke genelindeki tüm kahvehane, kıraathane ve kafelerimize en az 2 doz aşı olmayan vatandaşlarımızı kabul edemeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyor, salgın ve hastalıkların sona ereceği güzel günler diliyoruz.

Tam aşılanma tüm varyantlara karşı korur mu?

Bilim insanları Kovid-19 tedavisine yardımcı olacak bitkiyi açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferit can05 Ağustos 2021 08:19

    aman ne büyük kayıp :D

  • Bika04 Ağustos 2021 23:53

    Kahvehanelere ya da cafelere aşısızlar alınmamalı, kapalı yerlerde nargile ve sigara içilmesinin önüne geçilmeli.

  • acacu04 Ağustos 2021 23:37

    1 senedir iş yapamayan bu insanlar bu karar uymazlar. Laf olsun diye alınmış bir karar. Ayrıca bu gün bir türk doktor açıkladı, aşılama sadece kişinin kendisini koruyor, bulaşı önlemeye çok etkisi yok, 9 güne kadar aşılılar da bulaştırabiliyormuş.  

  • Burak04 Ağustos 2021 21:20

    Sana ne m,illetin aşısından aşı olmayan hastalığı yaymıyorki , kendisi risk altında , korona aşı olana değil aşı olmayana bulaşır.kendine güvenmeyen aşısını yaptırır sen aşılımısın değilmisin diye soramassın , devlet değilsin böyle bir karar alamassın.

  • Telve04 Ağustos 2021 21:51

    Geri zekalı herifler bir taraflara olmayan beyinleriyle mesaj vermek akılları sıra

  • Lokal04 Ağustos 2021 21:04

    Yahu hes kodu varken böyle bir kararı almak inanılmaz bu kararı alanları hemen görevlerinden alacaksın kahvelerini kapatacaksın birçok kahvehanenin ocağına ateş düsürmüşlerdir

  • Tika04 Ağustos 2021 20:43

    Kimse gitmesin kapansınlar aldıkları karar altında kalırlar bunlar degilmiydi acız acız diye bağıranlar numaracılar

  • MERCEK04 Ağustos 2021 20:12

    Akıl noksanı insanların almış olduğu karar neye dayanarak beter olsunlar

  • Cenap04 Ağustos 2021 20:10

    Böyle bir kararı almak geri zekalılıkla eşdeğer seviyesiz insanlar nerden icabet ediyor böyle bir kararı almak bunlara yapılan mahalle baskısından başka hicbirsey değil maksat laf olsun daha düne kadar ağlasıp duruyorlardı yazıklar olsun aşı yapılan toplumlarda vakaların dahada artarak çoğaldığı apacıkken