BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa18 milyar dolarlık kesinti----

18 milyar dolarlık kesinti

18 milyar dolarlık kesinti
21 Şubat 2014 - 07:23 www.finansgundem.com

Brezilya yatırımcıların güvenini kazanmak için hükümet harcamalarında 18 milyar doların üzerinde kesintiye gideceğini açıkladı

Brezilya, mali politikasını belirledi. Brezilya Maliye Bakanı, bütçeyi tamamlamak için yarın başlayacak olan G20 toplantılarına bile katılmadı. Ülke, bu yıl yüzde 1,9 bütçe fazlası vermeyi hedefliyor. Bunun için de kamu harcamalarında 18 milyar doların üzerinde kesintiye gitmeyi planlıyor.

YATIRIMCILARIN GÜVENİ İÇİN

Uzmanlar, bu yıl seçime gidecek Brezilya’da bu hedefe ulaşmanın zor olduğuna dikkat çekse de, alınan kararların yatırımcıların güveni kazanmak adına oldukça olumlu bir adımlar olduğunu belirtiyor. Brezilya’nın harcamada kesintiye gideceği haberleriyle real dolar karşısında yüzde 0,6 değerlendi. İngiliz Barclays bankasından Ekonomist Marcelo Salomon, “Bir şeyi yapmadan bilemezsin. Büyümede yavaşlamanın olduğu bir dönemde bu oldukça zorlu bir karar ama yine de yapılabilir. Büyük vaatler vermekten çok daha güven verici bir karar" dedi.

HIZLI DÜŞÜŞ

Brezilya, 2010’da yüzde 7,5 büyümeyle yatırımcıların gözbebeği olmasının ardından, hızlı bir düşüş evresine girdi. Merkez Bankası verileri, ülkenin son 4 yıldır resesyonda olduğunu gösteriyor. Ekonomistler, buna rağmen ülkenin harcamalarını 2010 seviyede tutmaya devam ettiğini, bunun da güven kaybına neden olduğunu söylüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)