BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 gündür bekletilen yardım gemisine İtalyanlar tepkili----

17 gündür bekletilen yardım gemisine İtalyanlar tepkili

17 gündür bekletilen yardım gemisine İtalyanlar tepkili
18 Ağustos 2019 - 18:06 www.finansgundem.com

Akdeniz'den kurtardığı göçmenlerle 17 gündür denizde bekletilen İspanyol yardım gemisi Open Arms'ın karaya yanaşmasına izin vermeyen İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile İspanyol makamları arasında sert bir atışma yaşanıyor.

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Ada Colau geçen Cuma günü sosyal medyada Open Arms ile ilgili bir mesaj paylaşarak "15 gündür tanık olduğumuz zulmün hiçbir gerekçesi olamaz. Hayat kurtarmak yalnızca ahlaki değil aynı zamanda yasal bir görevdir. AB, Matteo Salvini'yi yasalara uymaya zorlamalıdır" dedi.

Salvini de bu mesaja yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi ve Colau'ya, İtalya'da özellikle sosyal medyada hak savunucularına karşı son zamanlarda gittikçe daha sık sarf edilen ve Türkçe'deki "iyilik timsalliği yapmak" ya da "duyar kasmak" terimleri gibi kullanılan "buonista" yakıştırması yaptı.

Salvini, Open Arms'ın bir İspanyol sivil toplum kuruluşuna ait olmasından hareketle Ada Colau'ya, "Siz limanınızı açın! 15 günde çoktan (İspanya'ya) iki defa gidip gelmişlerdi" dedi.

Geçmişte de göçmen ve mültecilerin haklarını savunan Barcelona Belediye Başkanı Colau'nun yanıtı ise sert oldu. Colau, İtalyanca olarak şunları yazdı:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)