BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Aralık'ta flaş gelişme----

17 Aralık'ta flaş gelişme

17 Aralık'ta flaş gelişme
30 Ocak 2014 - 18:56 www.finansgundem.com

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanan o isim tahliye edildi

17 Aralık soruşturmasında Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu'nun tahliye edilmesinin ardından bugün de Rüçhan Bayar tahliye edildi.

17 Aralık soruşturması kapsamında suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanan Rüçhan Bayar, avukatlarının tutukluluğuna yaptığı itiraz sonucu serbest kaldı. Soruşturmada Rüçhan Bayar’ın Barış Güler ile Reza Zarrab arasında köprü olduğu iddia ediliyordu.

REZA ZARRAB'IN İFADESİNDE RÜÇHAN BAYAR'IN ADI GEÇİYORDU
İşte Reza Zarrab'ın savcılıkta verdiği ifadesi
Soruşturmadaki iddialara göre Rüçhan Bayar Reza Zarrab’ın yanında çalışıyor ve Barış Güler’le irtibatı sağlıyordu. Soruşturmada 1 numaralı sanık olan Reza Zarrab, Rüçhan Bayar ve Barış Güler’le olan ilişkisini şöyle anlatıyordu: 
İşlemlerimin kolaylaşması için kimseye para vermedim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü Çin’deki şirketler bana ait değil. Ben sadece Çin’deki şirketlerin müşterisiyim. Oradaki işlemlerin nezareti içinde Rüçhan Bayar beyi daha fazla para kazanıp borçlarını ödeyebilmesi için Çin’e yönlendirdim. Rüçhan orada işlerinin başındadır. Rüçhan bana bağlı olarak çalışıyor. Kendisi de oradaki işlemlerden para alıyor. Benim okuduğunuz adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığı konusundaki sorunuzla ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bunlar için Muammer Güler bey’e veya oğlu Barış Güler’e herhangi bir para vermedim. Rüçhan Bey’in elde ettiği primlerden bana 200 bin dolar para verdi. Bunların da kayıtları tape kayıtlarında vardır. Bunu Barış Güler beyefendiye verdim. Çünkü Rüçhan Bey’in Barış Bey’e borcu vardı. Daha önce Barış Bey bu konuyla alakalı olarak benimle görüştü. Rüçhan Bey’le konuştuktan sonra Barış Bey ile görüştüm. Teyidini aldıktan sonra bu şekilde davrandım. Tape kayıtlarında da bu konu bellidir. Hatta tape kayıtlarında okunur ise bütün borçlarını bu şekilde yavaş yavaş ödemesini tavsiye ettim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)