BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Aralık soruşturmasında flaş gelişme----

17 Aralık soruşturmasında flaş gelişme

17 Aralık soruşturmasında flaş gelişme
29 Ocak 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

Yolsuzluk soruşturmasının bir numaralı sanığı Reza Zarrab’ın malvarlığı üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. Savcı, itiraz edecek

Gündemi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında tutuklanan bakan çocukların da olduğu soruşturmanın en önemli şüphelisi konumundaki Rıza Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı.


Taraf'ta yer alan habere göre, İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği üç sayfalık “mal varlıklarına el koyma kararının kaldırılması” kararında, tedbir kararının “hukuksuz” olduğu anlatıldı. Mahkeme, soruşturma dosyasında yer alan delillerle tedbir kararının uygulanamayacağını belirterek, MASAK’tan araştırma rapor alınmadığının altını çizdi. Bu kararla, 17 Aralık’tan sonra Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki “satılamaz” ve “devredilemez” kararı 42 gün sonra kaldırılmış oldu.

SAVCILIK İTİRAZ EDECEK

Soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara ve beraberindeki savcıların bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Savcıların “itiraz” gerekçesinde, İranlı işadamı Babek Zencani’nin Gana’dan getirdiği ve İstanbul havalimanında 17 gün bekledikten sonra Dubai’ye giden 1.2 ton altın için Duru Döviz’e 57 milyon TL ceza kesilmesine dikkat çekileceği öğrenildi. Şüpheli Zerrab’ın rüşvet alış verişi kapsamında bir “suç örgütü” oluşturulduğun vurgulanacağı itiraz dilekçesinde, 17 Aralık sonrası MASAK’ın dağıtılmış olmasının altının çizileceği ifade ediliyor.

MASAK DAĞITILMIŞTI

17 Aralık operasyonun düğmesine basılmasının ardından, MASAK’ta dahil olmak üzere, emniyette büyük çaplı bir tasfiye yaşanmış ve yeni gelen ekip savcının talimatlarını uygulama noktasında “yavaşlık politikası” izlemeye başlamıştı.

MİLYON DOLARLARA TEDBİR KONMUŞTU

Zarrab’ın gözaltına alınmadan önce el konulan mal varlıkları arasında ‘Challenger 300’ tipi özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan iki gün önce müzayededen aldığı bir milyon liralık Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ konulu tablosunun olduğu öğrenilmişti. 17 Aralık’ta gerçekleşen operasyon öncesi ilk olarak Reza Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding’e ve bağlı olduğu Are Havacılık Şirketi’ne el konulmuştu. İstanbul 18. Sulh Mahkemesi’nin “tedbir kararı” gereği el konulanlar arasında bu şirket üzerine kayıtlı Challenger 300 tipi özel jet de bulunuyordu.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adalet29 Ocak 2014 10:29

    çalan suçsuz,yakalayan suçlu...

  • ABK29 Ocak 2014 10:11

    Yerel seçimlerde R.T. ERDOĞANı bitirme, hiç olmazsa büyük güç kaybettirme ve böylece Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olamayacak hale getirmek için zaman ayarlı bomba gibi bir operasyon... bombanın etkisini artırmak için içine çiviler bilyeler vs. ilgili ilgisiz bir çok şey birleştirilmiş... 90 kadar kişi yakalanarak başlanıyor: yarısı polis sorgusunda (daha o zaman dağıtılmayan operasyonu yapan polislerce), kalan yarısı savcılık sorgusunda (daha o zaman dağıtılmayan operasyonu yapan savcılarca)serbest bırakılıyo. şu an 14 kişi kalmış, onlar da seçim sonuna kadar bi şekilde içeride tutulup köpürtülmeye çalışılacak operasyonun siyaset-basın-yayın-siviltoplum vb. kollarınca... böyle böyyük bir operasyon ile yakalanan kişilerin yarısı polis sorgusunda serbest kalıyorsa dosyanın boş iddialarla şişirildiği açıkça ortadadır. üçbeş kişi hakkındaki şüphe yapılabildiğince çok insana bulaştırılmaya çalışılmıtır. bu dosya ile afişe edilmiş masum insanlara yazık değil mi? bunu yapan savcıların vicdanı rahat mı? suçluyu adam gibi tesbit et ve en ağır cezayı ver, adam masumları itibarını katletme. şimdi masum insanlar çevrelerinde şaibeli insan yapılmadı mı? savcılar ve onlara eşlik eden emniyet ayağı işlerini başarılı yapamamıştır.

  • ihlaszede 29 Ocak 2014 09:52

    Ak parti lehine karar vermeyen hakim ve savcılar boşuna mı yerinden ediliyor?

  • seyfi29 Ocak 2014 09:51

    Mahkeme kendini çok büyük bir zan altına soktu.

  • vatandas29 Ocak 2014 09:48

    evet Sayin basbakan, ananas cumhuruyetine Dogru hizla ilerlemekteyiz. bu millet bugünleri unutmaz, maalesef sadece hatirlamaka kalir..

  • vatandaş29 Ocak 2014 09:48

    Hükümet artık iyice inandırıcılığını yitirdi. Tüm soyguncu ve vurguncuların arkasında ve devlet gücünü kendi çıkarları doğrultusunuda kullanıyor. Tarih ve halk bunu not etti.

  • misafir29 Ocak 2014 09:38

    en fazla seçimlerden sonra hepsi teker teker dışarıya çıkıcak. siz ozaman görün eğlenceyi yazık