BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Aralık soruşturması için flaş açıklama----

17 Aralık soruşturması için flaş açıklama

17 Aralık soruşturması için flaş açıklama
31 Ocak 2014 - 14:11 www.finansgundem.com

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını tek başına yürüten Savcı Ekrem Aydıner’den önemli bir açıklama yaptı

Ünlü işadamları ve bakan çocuklarının tutuklandığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yapılan değişikliklerin ardından tek başına yürüten Savcı Ekrem Aydıner’in görevden alınan savcı Celal Kara’nın yazdığı iddianameyi dikkate almayacağı öğrenildi. Savcı Aydıner, “İddianameyi kendim hazırlayacağım” dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten savcılardan Celal Kara’nın görevden alınmasının ardından dosya, soruşturmaya sonradan dahil edilen Savcı Ekrem Aydıner’e verildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre Savcı Aydıner’in görevden alınan Savcı Celal Kara tarafından hazırlanan iddianameyi dikkate almayacağı, kendisinin baştan yazacağı öğrenildi.

Savcı Ekrem Aydıner ise iddianameyle ilgili “Soruşturma devam ettiği için iddianameyi daha yazmadım, kendim yazacağım” dedi.

Şüpheliler hakkında ağır cezalar istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’un göreve gelmesinin ardından önceki gün “Büyük Rüşvet” operasyonunu yöneten savcıları görevden alması dikkat çekti. Bu değişikliğin ardından gözler savcıların hazırladığı soruşturmaya çevrildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Reza Zarrab, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu soruşturmalarla ilgili iki iddianame hazırlandı.

İddianamelerde Zarrab’ın bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi. İddianameye göre Zarrab, 100’e yakın rüşvet alıp-verme olayına karıştığı belirtildi. Bunun yanında Zarrab’ın altın kaçakçılığı yaptığından da söz edildi. Tüm suçların toplamında ise 37 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaktı.

İddianamede eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler hakkında 137 yıl hapis cezası istenirken, eski Ekonomi Bakan’ı Zafer Çağlayan’ın 28 defa toplam 52 milyon dolarlık rüşvet almasına aracılık ettiği iddiasıyla oğlu Kaan Çağlayan’ın da 336 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti. Ancak hazırlanan iddianameler, henüz mahkemeye sunulmadığı için ve savcıların görevden alınması nedeniyle geçersiz kabul edilecek.
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet31 Ocak 2014 16:23

    cemaat savcıları seçim öncesi solculara hükümeti yıpratsınlar diye malzeme vermek için bu yolsuzluk iftirasını attılar.hala anlamadınızmı?

  • ortaboy yatırımcı31 Ocak 2014 15:37

    yakında hepsi serbest bırakılılır !!! çalmak rüşvet serbest artık !!!

  • hepsi içinde31 Ocak 2014 15:35

    savcını yapaçagı parelel yapı yaptı deyip hepsini serbest bırakaçak akp aklama savcısı

  • Yakup31 Ocak 2014 15:28

    savcıya bak, rüşveti verene, kaçakçılık yapana 37 yıl, neyle suçlandığı belli olmayan bakan oğluna 137 yıl, demek ki bakan birilerinin fena canını sıkmış, yolsuzluk parası diye bir halk bank genel müdürünün evinde olan bağış paralarını gösterdiler, nerde diğerleri.. kim inanır size...

  • barış can31 Ocak 2014 15:27

    bu bakan çocuklarını akp liler çok savunuyor. kardeşim çok çalışmışlar biraz yemişler çokmu diyen akp liler var. memlekettte hırsızlık artık meşru sayılacak.....enteresan

  • Tayyip31 Ocak 2014 15:08

    Ülkemize 11 yılda getirilen adalet düzenininden dolayı hükümeti tebrik ediyorum. Daha beteri olmamıştı..

  • Fatih Sultan Mehmet'in kemikleri sızlıyor31 Ocak 2014 14:52

    nerede o kadıdan ayrıcalık istemeyen Sultan, nerede bu iktidar...

  • Rezalet Yokmu devlet31 Ocak 2014 14:52

    bir hükümet alanen yolsuzluk ve hırsızlığı örtmek, kapatmak için halkın gözüne soka soka bu kadar mı uğraşır. Demek bu kadar karanlık ve gözü dönmüş bir iktidarla karşı karşıya ülkemiz ve halkımız. Sonumuz hayır olsun.

  • loup 31 Ocak 2014 14:27

    cocuklar baklava caldi 13 yil ile yargilandi bun lar milyonlari goturdu yok polisleri gonderdiler simdi de savciyi degistirdiler ADALETIN BU MU,,,,??? TURKIYE YAZIKLAR OLSUN