BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem16 bine yakın küçükbaş hayvanı taşıyan gemi battı----

16 bine yakın küçükbaş hayvanı taşıyan gemi battı

16 bine yakın küçükbaş hayvanı taşıyan gemi battı
13 Haziran 2022 - 01:18 www.finansgundem.com

Sudan'da 15 bin 800 küçükbaş hayvanın yüklendiği gemi, Sevakin şehrindeki Osman Dikna Limanı'ndan ayrılırken battı.

Umman'a ihraç edilmek üzere 15 bin 800 küçükbaş hayvanın yüklendiği gemi, Sudan'ın doğusunda Sevakin şehrindeki Osman Dikna Limanı'ndan ayrılırken battı.

Sudan Hayvancılık Bakanı Hafız İbrahim Abdunnebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Olay çok üzüntü verici. Kurtarma çalışmaları devam ediyor ama maalesef kaybımız büyük." diyerek soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sudan resmi haber ajansı (SUNA), maddi zararın yaklaşık 400 bin dolar olduğunu vurguladı.

Milli İhracatçılar Odası Başkanı Ömer Beşir Halife, başkent Hartum'daki Ticaret Odaları Birliği binasında yaptığı basın toplantısında, olayın rıhtımdan 13 metre uzaklıkta gerçekleştiğini ifade ederek, hadisenin ilk anlarında geminin kurtarılma imkanının olduğunu ancak kurtarılamadığını söyledi.

Halife, Limanlar Müdürlüğünü, Hayvancılık Bakanlığını, Sudan Merkez Bankasını ve Gümrükler Müdürlüğünü olaydan sorumlu tuttu.

Milli İhracatçılar Odası Genel Sekreteri Memun İbrahim Geyli de başsavcının soruşturma heyeti kurmasını talep etti ve sorumlulardan hesap sorulması ve kayıpların tazmin edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hayvan İhracatçıları Şubesi Başkanı Salih Salah ise 700 hayvanın kurtarıldığını ama durumlarının iyi olmadığını ifade etti.

Sudan'da kabile çatışması: 27 ölü

 

Sudan'da 7 aydır süren OHAL kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)